Sanctiepropaganda tegen Rusland mist haar werking

Datum:
 • vrijdag 6 mei 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Landen van het zuidelijk halfrond weigeren hun ondersteuning
  Sanctiepropaganda tegen Rusland mist haar werking


  (Vertaling: E.J. Bron)

  Landen van het zuidelijk halfrond weigeren hun ondersteuning

  De sanctiepropaganda van het “waardewesten” tegen Rusland mist haar werking. Vooral de landen op het zuidelijk halfrond weigeren de vooral door Washington, Londen en Berlijn bedreven blokkadepolitiek hun ondersteuning.

  Voor het “waardewesten” is er in het conflict in de Oekraïne maar één schuldige: Rusland! Deze propaganda wordt op alle kanalen luidkeels en in een stijl verbreid die iets totalitairs heeft. Men probeert andersdenkenden neer te maaien, buiten te sluiten, te discrimineren en in diskrediet te brengen. In Duitsland is niet meer de “Querdenker” staatsvijand nummer 1, maar de “Poetin-begrijper”. Wie zich niet direct aan de sanctiepropaganda tegen Rusland onderwerpt, wordt er sterk van verdacht zo´n Poetin-begrijper te zijn.

  Washington, Londen en Berlijn, die deze sanctiepolitiek hevig aanwakkeren, hebben echter een aanzienlijk probleem: bijna het hele zuidelijk halfrond (met uitzondering van Australië en Nieuw-Zeeland) weigert deze economieblokkade. Vooral de landen met de grootste bevolkingen tonen geen enkele interesse om zich aan te sluiten bij de sancties. Veel landen in Afrika hebben sowieso hele andere zorgen, en dat al sinds jaren en decennia: honger en ontbrekende toegang tot drinkwater. De dagelijkse strijd om het naakte bestaan en overleven van de bevolking in deze landen is zó aanwezig, dat men geen tijd heeft om zich zorgen te maken over een voor hen onbekend land in Europa.

  En: enkele landen moesten de ervaring opdoen in welke vorm de Amerikaanse buitenlandse politiek wordt uitgevoerd wanneer niet gelijk aan de wil van Washington wordt voldaan. Amerikaanse bommenwerpers lieten dan argumenten van bijzonder explosieve aard uit de lucht regenen. Ook daarom weigeren veel landen van het zuiden om zich aan te sluiten bij de door Washington gedomineerde politiek. Niet, omdat men Poetin wil ondersteunen, zoals de voormalige Griekse minister van Financiën, Yanis Varoufakis, benadrukt, maar “omdat men genoeg heeft van de huichelarij van de Amerikaanse regering.”

  Bron:
  freiewelt.net

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com

  0 reacties :

  Een reactie posten