Punt uit Hugo kletst opnieuw uit zijn nek

Datum:
 • donderdag 19 mei 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  COLUMN  Ebru Umar 18 mei 2022

   


  Punt uit Hugo kletst opnieuw uit zijn nek   6000 extra huishoudens die sinds januari 2022 naar de Voedselbank gaan maar Hugo wil huiseigenaren dwingen om over te gaan op een warmtepomp. Boodschappen die sinds augustus vorig jaar 15% duurder zijn geworden maar Hugo wil huiseigenaren dwingen om over te gaan op een warmtepomp. De energierekening is onbetaalbaar geworden, is voor sommigen wel 100% gestegen, maar Hugo wil huiseigenaren dwingen om over te gaan op een warmtepomp. De benzineprijs blijft doorstijgen maar Hugo wil huiseigenaren dwingen om over te gaan op een warmtepomp. Gemeentes verhogen zonder scrupules de WOZ-waardes van woningen maar Hugo wil huiseigenaren dwingen om over te gaan op een warmtepomp. Het leven an sich is duurder geworden - horeca, theater, evenementen, reizen, concerten - maar Hugo wil huiseigenaren dwingen om over te gaan op een warmtepomp. Oh en hoe kan ik het vergeten: de huizenprijzen zijn t.o.v. van 2021 met 21% gestegen maar Hugo wil huiseigenaren dwingen om over te gaan op een warmtepomp.

  Dat de hofnar van het kabinet vanuit zijn ivoren toren schijt op de bevolking was al bekend. Zijn gebrek aan empathie voor en leugens richting de bevolking zijn crimineel. Als MinVWS joeg hij eerst ouderen de dood in door idiote maatregelen voor verzorgingstehuizen te verkondigen, vervolgens bleken jongeren massaal zelfmoord te plegen door idiote maatregelen in het algemeen. Hoeveel doden er naast de jongeren en ouderen nog meer zullen vallen vanwege uitgestelde zorg, is nog de vraag. Zonder enig probleem kun je stellen dat Hugo de Jonge de na-oorlogse minister is onder wiens beleid de meeste doden zijn gevallen. Allemaal met behulp van zijn minions en mede-ministers; je zou bijna denken dat burgers de dood injagen prioriteit nummer één deze favoriete minister van Rutte is.

  En nu is de gymleraar met nul verstand van zorg minister van wonen. Een onderwerp waarop normaliter geen doden vallen maar met de minister van beeldvorming aan het roer weet je het nooit. Wat je wel weet, is dat die 100.000 woningen waarvan Hugo de Clown beweert dat ze gebouwd gaan worden, niet zullen komen. De reden is simpel: er is geen grond, er zijn geen bouwmaterialen, er zijn geen aannemers, er zijn geen bouwvakkers en de kosten zijn minimaal 100% gestegen sinds 2015 – toen ook al geen 100.000 woningen gebouwd werden. Die paar woningen die wél opgeleverd worden, zijn allereerst niet Hugo’s verdienste. Daarnaast zijn die woningen door bovengenoemde schaarste dusdanig duur dat het de problemen van starters niet oplost. De brute waarheid is simpel: zolang de overheid geen woningen subsidieert voor de doelgroep aan de onderkant van de markt, zal er geklaagd worden over woningnood. Maar in plaats van woningen te subsidiëren, gaat Hugo alleen maar roeptoeteren.

  En dus roeptoetert de gymleraar uit Rotterdam-Zuid dat de warmtepomp die hij verplicht wil stellen 5000 euro zal kosten. Vrees politici die met getallen zwermen. 5000 euro mist een paar nullen in vergelijking met 5 miljard die ons rekenwonder kwijtmaakte in zijn vorige functie maar neem maar van mij aan dat een functionele pomp tot 30.000 euro zal kosten. Trouwens, google is your friend, je hoeft niets van mij aan te nemen. Zoals mensen geen geld hebben voor hun boodschappen, energierekening, benzine, WOZ-waardes, uitgaansleven en in steeds meer gevallen zelfs maar voor een ontbijt voor de kinderen, hebben mensen ook geen geld voor waterpompen die niets oplossen. Bovendien zijn er geen vaklieden zijn om die krengen te installeren.

  Nederland telt 7,9 miljoen woningen. In geen enkel scenario zullen die ooit allemaal van het gas af en aan de waterpomp zijn. Hugo lult uit zijn nek en gebruikt dezelfde fascistoïde retoriek als tijdens zijn ‘pandemiegelul’. Trap er niet in, onthoud dat domme mensen gevaarlijk zijn. En domme mensen met macht – en dat heb je tegenwoordig al met een Twitter-account weten we van Sywert – moeten met man en macht bestreden worden. Vooral als het ministers zijn, zonder enig oog voor de bevolking die als dank voor het kwijtraken van 5,1 miljard aan uitgaven rustig gepromoveerd worden naar een nieuw departement waar hij opnieuw 17,4 miljoen Nederlanders kan lastigvallen. Met z’n verplichte waterpompen. Jij eerst Hugo. En raak vooral de bonnetjes niet kwijt.


  POW

  0 reacties :

  Een reactie posten