Natuurorganisaties kritisch op prestigieuze prijs voor Timmermans: 'Pleitbezorger biomassa'

Datum:
 • donderdag 12 mei 2022
 • in
 • Categorie: ,
 •  

  Verscheidene natuurorganisaties zijn kritisch op het nieuws dat PvdA-prominent Frans Timmermans de Vrede van Nijmegen Penning ontvangt. Volgens deze natuurorganisaties is het niet helemaal terecht dat de Eurocommissaris deze prijs in ontvangst mag nemen. 


  NieuwRechts 12-5-2022


  Eurocommissaris Timmermans ontvangt de prijs vanwege zijn inzet voor samenwerking en vrede in Europa. Daarnaast wordt de PvdA-prominent geprezen voor zijn werk om de klimaatverandering tegen te gaan op Europees niveau. Echter zijn natuurclubs kritisch op zijn aanpak van de klimaatverandering. 

  ‘Als gevolg hiervan wordt systematische boskap gesubsidieerd. Dit gaat gepaard met ecologische misstanden en schending van mensenrechten in de bronlanden, zowel binnen als buiten de EU. Het EU Klimaatbeleid, onder leiding van Frans Timmermans, is hierdoor onvoldoende gericht op bescherming en herstel van bossen, biodiversiteit, diersoorten en luchtkwaliteit. Deze kandidaat verdient dus, met deze prijs, een aanmoediging te ontvangen uitzonderlijke inspanningen te verrichten om biomassa een halt toe te roepen', aldus diverse natuurclubs in een gezamelijk statement. 

  De natuurclubs pleiten voor een kritische kanttekening over biomassa bij de prijsuitreiking. Ze zijn daarom een petitie gestart.

  0 reacties :

  Een reactie posten