Marianne Zwagerman: 'Hebben de Wob-mannen gephotoshopt en fraude gepleegd?'

Datum:
 • vrijdag 6 mei 2022
 • in
 • Categorie: , , , ,
 • Maarten Keulemans  beschuldigde de Wobbies zelfs van "fraude."  Marianne Zwagerman: 'Hebben de Wob-mannen gephotoshopt en fraude gepleegd?'


  De 'Wobbies' - de mannen die zich bezighouden met Wob-verzoeken - hebben vandaag helder en duidelijk gereageerd op de beschuldiging van Volkskrant-redacteur Maarten Keulemans dat er niets klopte van hun claim dat het RIVM en het kabinet al "voor de pandemie op de hoogte waren dat chloroquine" mogelijk de ziekteverschijnselen van corona vermindert.

  Daniël van der Tuin van de Wobbies kwam deze week met het nieuws dat het rijk "al voor de pandemie" geïnformeerd was over "de goede werking van chloroquine tegen corona." Het was een bijzonder interessante beschuldiging - waarbij hij zich baseerde op Wob-documenten.

  Korte tijd later ging Volkskrant-redacteur Maarten Keulemans los op Twitter. Want, zei hij, de heren hadden bewust twee verschillende uitspraken bij elkaar geplakt, om mensen daardoor het gevoel te geven dat het RIVM zelf zei dat chloroquine in het buitenland een positief effect had veroorzaakt. Dat klopte niet, zei hij. En hij beschuldigde de Wobbies zelfs van "fraude."

  Marianne Zwagerman heeft nu een kort gesprek gehad twee van de vier Wobbies over deze affaire. Zij hebben uitgelegd dat zij verschillende documenten hebben - via de Wob, maar ook via bronnen die info gelekt hebben. De fout van Daniël en Cees - de andere twee, die er niet bij waren overigens - was dat zij a) twee verschillende documenten onder elkaar hadden gezet en b) dat ze zeiden dat het document afkomstig was van het RIVM, terwijl het van een ánder was (hoewel het RIVM daar wél van op de hoogte was).

  Kijk maar:

  Zwagermans sidekick Rick kwam tot de conclusie dat zowel de Wobbies áls Keulemans aan waarheidsvinding doen, maar dat iedereen verzandt in een informatiemoeras - waardoor twee kanten tegen elkaar los kunnen gaan, omdat ze allebei op verschillende plekken in dat moeras zitten.

  Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

  Na het gesprek zei Zwagerman dat het wat haar betreft uitgezocht is; dat er fouten gemaakt zijn, maar dat de documenten wel bestaan. Zij wil weten van Keulemans wat die hier van vindt - en heeft de Wobbies gevraagd of ze het bewuste document willen doorspelen aan de Volkskrant-redacteur, want dat document hééft hij niet in handen.

  Dit gaat dus nog wel even door. Het einde van Wob-chloroquine-Gate is nog niet in zicht.


  DDS

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

  0 reacties :

  Een reactie posten