Coalitieakkoord Hollands Kroon wordt 30 juni gepresenteerd

Datum:
 • woensdag 25 mei 2022
 • in
 • Categorie: , , ,

 •  HOLLANDS KROON - De nieuwe Hollands Kroonse coalitie, inclusief coalitieakkoord en bijbehorende wethouders, zal bij de raadsvergadering van 30 juni worden gepresenteerd.

  25-5-2022


  Alexander Bügel, fractievoorzitter van grootste partij OHK liet dit dinsdagavond weten tijdens de vergadering van het presidium.

  Bügel gaf tijdens deze vergadering een korte samenvatting van het proces tot nu toe. Na de bekendmaking van de beoogde coalitiepartners SHK, PvdA, GroenLinks en D66 begin mei hebben er meerdere gesprekken plaatsgevonden. Steeds met twee vertegenwoordigers uit iedere fractie. Nu een aantal weken later zitten ze nog steeds met elkaar om tafel om tot een akkoord te komen.

  Het is een tijdrovend proces volgens Bügel, en het is niet makkelijk om alle tien de vertegenwoordigers op hetzelfde moment bij elkaar te krijgen. Toch is het wel de beste manier vindt hij: “Het zorgt ervoor dat we een team worden en samen kunnen bouwen aan de nieuwe coalitie.” Voor de inhoud van het nieuwe akkoord hebben de partijen de huidige begroting erbij gepakt. Aan de hand van de thema’s die daarin worden besproken worden nu de gezamenlijke standpunten vastgesteld.

  Nog een maand
  Er staat nog één bijeenkomst op de planning voor de afronding van het programma. Er wordt momenteel al aan geschreven. Wanneer dit is afgerond wordt het stuk volgens Bügel nog “een aantal keer heen en weer gestuurd voor het vinden van de juiste woorden”. De planning van nog ongeveer een maand is best strak vindt hij, omdat in deze periode nog veel stappen genomen moeten worden. Zo moet het coalitieakkoord worden doorgerekend en dienen de wethouders gekozen te worden.

  Regio Noordkop


  0 reacties :

  Een reactie posten