BOEK en video: hoe conservatieve gelovigen Nederland links maakten

Datum:
 • zaterdag 14 mei 2022
 • in
 • Categorie:
 •  Over gereformeerden die van rechts links werden en Nederland mee lieten kantelen.


  14-5-2022


  BOEK en video: hoe conservatieve gelovigen Nederland links maakten

  bouwman-roelof-syp-wynia-de-linkse-kerk

  Geen enkele minderheid had de afgelopen twee eeuwen zo’n grote invloed in Nederland als de gereformeerden. Ze maakten nooit meer dan een tiende van de bevolking uit, maar zorgden wel voor politieke omwentelingen en leverden verschillende premiers.

  ROELOF BOUWMAN en SYP WYNIA spreken in de deze video van WWTV – plus podcast – over het nieuwe boek ‘De Linkse Kerk’. Over gereformeerden die van rechts links werden en Nederland mee lieten kantelen.

  Boomsma, Lubach, Tensen en Kuipers

  Roelof Bouwman is één van de twaalf auteurs van ‘De Linkse Kerk’ en nam drie hoofdstukken voor zijn rekening. Hoe gereformeerde communisten zich lieten misbruiken door Moskou. Dat protestanten weliswaar overwegend behoudend zijn maar hun dominees steevast links.

  Bouwman verzorgde ook een overzicht van de gereformeerde Hall of Fame. Met daarin tv-bekenden als Arie Boomsma, Arjen Lubach en Caroline Tensen en politici als Harm Beertema, Joost Eerdmans, Ernst Kuipers en Edith Schippers.

  Roelof Bouwman is journalist, schrijver en historicus. Hij promoveerde op de ooit conservatieve en later vooral linkse gereformeerde politicus Willem Aantjes.

  Een fascinerend verhaal

  Deze aflevering van Wynia’s Week TV gaat dus over het fascinerende verhaal over hoe uitgerekend de eerder zo conservatieve gereformeerden vanaf 1960 voortdurend linksaf sloegen en zo tot op de dag van vandaag een sleutelrol hebben bij de progressieve kanteling van Nederland.

  In ‘De Linkse Kerk’ onderzoeken Roelof Bouwman en Syp Wynia en tien andere auteurs die moderne woelingen onder de gereformeerden. Die zijn van groter belang dan alleen voor de gereformeerden zelf. Want gereformeerden zijn gewend voorop te gaan, ook als ze linksaf slaan.

  ‘De Linkse Kerk’ verschijnt bij Uitgeverij Blauwburgwal, omvat 264 pagina’s en kost 23,50. Er zijn (binnen Nederland) geen verzendkosten. Bestellen kan HIER.
  0 reacties :

  Een reactie posten