Voorzitters Volt stappen op vanwege affaire Gündogan

Datum:
 • zondag 24 april 2022
 • in
 • Categorie:
 • Het was geruime tijd stil rondom de politieke partij Volt, maar tijdens een chaotisch verlopen partijcongres liepen de gemoederen zondag weer hoog op. De twee voorzitters van de politieke beweging in Nederland maakten bekend dat ze per direct op zullen stappen.


   Dat schrijft De Telegraaf. 

  Sacha Muller en Peter Paul de Leeuw stellen dat de afgelopen periode zo hectisch is geweest dat ze hun functie niet langer kunnen combineren met de rest van hun leven. Daarom leggen ze het bijltje erbij neer, zo maakten ze tijdens het partijcongres bekend. Dat partijcongres gaat overigens vrijwel uitsluitend over de inmiddels enorm uit de hand gelopen affaire rondom Nilüfer Gündogan. Zij werd zonder pardon uit de fractie van Volt gezet en geroyeerd als lid nadat er verschillende meldingen over haar waren binnengekomen over grensoverschrijdend gedrag.

  Overigens was Gündogan zelf niet aanwezig bij het congres. Ze werd recent door de rechter in het gelijk gesteld. De rechter oordeelde dat ze onterecht uit de fractie is gezet. Volt gaat echter in hoger beroep tegen die uitspraak. Ondertussen heeft Gündogan aangifte tegen Volt én de dertien melders gedaan vanwege smaad en laster.

  Zowel De Leeuw als Muller maakten zondag tijdens het congres bekend te zullen stoppen. Muller heeft door de gebeurtenissen een burn-out opgelopen en De Leeuw zegt het niet meer te kunnen combineren met zijn eigen bedrijf. Emmy Mol, die reeds onderdeel was van het bestuur, neemt voorlopig hun taken waar.


  Nieuw Rechts

  0 reacties :

  Een reactie posten