Schokkende Wob-documenten over coronacrisis opgediept: ‘Wat zit daar in Den Haag ongelofelijk tuig!’

Datum:
 • zondag 3 april 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  De regering dient op te stappen per direct


  Robin de Wit 3-4-2022


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 03:16

  De coronacrisis is aangegrepen voor politieke doeleinden op het hoogste niveau, met een duidelijk doel: het creëren van een onkritische bevolking. Daarbij wordt een opmerkelijk instrument ingezet: mind control. Tot die conclusie komen data-speurders Wouter Aukema, Marc van der Vegt, Cees van den Bos en Daniël van der Tuin na het bestuderen van vrijgegeven Wob-documenten. Van der Tuin heeft het onderzoek gepubliceerd op Substack.

  Kort na het uitroepen van de coronapandemie is de zogeheten Interdepartementale Werkgroep Desinformatie gevormd die de basis heeft gelegd voor het tegengaan van ongewenste meningen over het overheidsbeleid. In Nederland is een groot aantal overheidsinstanties betrokken bij mind control ‘op kolossale schaal’ van burgers, stellen de onderzoekers.

  De werkgroep, waarin een afvaardiging van alle ministeries zit, valt onder verantwoordelijkheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken, blijkt uit de stukken. Ongewenste meningen worden gesaboteerd door middel van mind control ‘op niet eerder vertoonde schaal’. Er wordt gebruikgemaakt van opmerkelijke technieken, zoals het ondermijnen van invloedrijke personen op social media door nepaccounts in te zetten of het verbannen van mensen en videokanalen van social media.

  Duizelingwekkend aantal

  Aan de andere kant moesten een aantal boegbeelden de overheidsnarratieven uitdragen. Hierbij worden specifiek Jaap van Dissel, Diederik Gommers en Ernst Kuipers genoemd.

  Niet alleen alle ministeries, maar ook een duizelingwekkend aantal instituten, militaire eenheden, inlichtingendiensten, universiteiten, onderzoeksbureaus, gezondheidsdiensten, politiediensten en techbedrijven zijn betrokken bij deze gigantische operatie, onthullen de Wob-documenten.

  Een voorbeeld: 300 Nederlandse IT-bedrijven zetelen in het conglomeraat TechTegenCorona, waar academici, uitvinders en ambtenaren praten over censuur. Daarnaast infiltreren inlichtingendiensten gesloten groepen op social media en bespioneert het leger burgers en journalisten. Dat geeft de operatie een militair karakter. De diensten beschikken ook over trollenlegers, laten de stukken zien. Ze worden ingezet om berichten op social media te ondermijnen.

  De regering dient op te stappen per direct

  “De overheid vergaart op niet legale wijze informatie van kritische denkers, probeert deze te verwijderen en bestrijden met trollaccounts die ook mensen bedreigen. Ik ben ervaringsdeskundige,” reageert auteur en spreker Hans van Tellingen.

  “Dus: de overheid heeft er alles aan gedaan enkel hun geluid bij burgers te laten landen en tegengeluiden uit te schakelen. Dat heet dictatuur. De regering dient op te stappen per direct,” voegt ondernemer Alexander Ket toe.

  “Ik kijk toch op een heel andere manier naar al die reacties van trollaccounts sinds dat Wob-verzoek waaruit blijkt dat dat allemaal wordt geïnstigeerd door de overheid. Jullie ook?” vraagt filosoof en jurist Raisa Blommestijn.

  Neuroloog Jan Bonte trekt van leer: “Een overheid die zelf bewuste desinformatie verspreidt, om deze daarna zelf te debunken. Alles, alles om onwelgevallige meningen het zwijgen op te leggen. Wat zit daar in Den Haag ongelofelijk tuig!”  0 reacties :

  Een reactie posten