Raar, of maar als het nieuwe normaal accepteren?

Datum:
 • zaterdag 2 april 2022
 • in
 • Categorie: , , , ,
 • Wanneer het nu om corona gaat, over Oekraïne of gewoon zaken betreffende de Nederlandse politiek; veel roept een aantal vraagtekens op.


  01-04-2022


  Op coronagebied hebben we 2 jaar lang de beleidspersonen geloofd dat 1,5 meter afstand veilig zou zijn. Kijk eens naar aanwaaiend Saharazand. Enorme wolken met korrels die miljoenen malen groter en zwaarder zijn dan vage virussen, overbruggen met gemak enkele duizenden kilometers. En daarnaast ook nog mondkappen, die wel Saharazand, maar echt geen virussen tegenhouden. Raar toch?

  Kijken we naar het oosten, dan slaat er een militaire paniek toe. Volgens onze vakinhoudelijk zeer onbenullige Minister van Oorlog moeten we ons als de wiedeweerga extra beveiligen. De msm probeert ons te indoctrineren door te stellen heel snel aan de 2% van het BNP te gaan voldoen. Duitsland pompt 60 miljard extra in modernisering en uitbreiding van het eigen militaire apparaat. Immers die levensgevaarlijke Russen komen eraan. Russen die volgens dezelfde msm amper vorderingen maken en in Oekraïne zelfs grote verliezen lijden. Panisch bang zijn voor een Russisch leger met gebrekkige voertuigen en ongedisciplineerde militairen. Dit zou je op zijn minst erg tegenstrijdig kunnen noemen. Raar in ieder geval, toch?

  Maar ook binnenlands kunnen “we” er wat van. Wopke Hoekstra -de spontane stotteraar- verslaat Ab Osterhaus. Wist de laatste te melden dat er 4x meer doden door corona zijn gevallen, maar het exacte aantal even niet paraat had, maakte onze Minister van Buitenlandse Zaken zich een paar dagen later onsterfelijk belachelijk door helemaal geen cijfers en feiten paraat te hebben. Een brokkenpiloot die eerst ten koste van Omtzigt en De Jonge op een verre van democratische wijze de leiding opeiste van een zwalkende partij om vervolgens met Kaag aan een pluchen zeteltjeruil te gaan doen. Kaag die op haar beurt weer helemaal niets met financiën heeft. Op 2 ministers na geldt voor de rest een groot gebrek aan vakinhoudelijke kennis. De Jonge b.v. mocht overstappen naar Wonen en Ollongren laat mensen op Defensie schrikken, met een reële angst dat ze er ook daar nog eens een puinhoop van gaat maken. Wederom raar toch?

  Vervolgens is er hier 7,4 miljard euro beschikbaar om boeren uit te kopen, waarbij chantage niet is uitgesloten. Stikstof zou de drijfveer zijn, terwijl stikstof, evenals CO2 geen wezenlijk probleem is. Zou dat wel zo zijn, dan hadden we hier niet miljoenen bomen gekapt en geen Boeing 747 toestellen meer moeten laten landen en opstijgen. Bomen nemen CO2 op en een Boeing 747 tankt rustig 216.000 liter kerosine. Brandstof die in de lucht veel vervuiling over ons uitstort. Intussen doen de VS, Rusland, China en India niets in het belang van het klimaat. In India is de koe zelfs heilig, in de VS de auto én het vliegtuig! Nogmaals raar toch?

  Wel 7,4 miljard onnodige euro’s vrijmaken om boeren uit te kopen, maar geen geld voor GGZ, die om die reden moeten sluiten. Wel 7,4 miljard vrijmaken voor boeren die gewoon doorwillen boeren, maar geen geld voor veel Groningers en al die ten onrechte gecriminaliseerde en getraumatiseerde toeslagenouders. En wat te denken van de nog erger getraumatiseerde kinderen die uit huis zijn geplaatst.
  Volgens Jojanneke van den Berge (De Volkskrant) zijn er in ons land 43.000 kinderen uit huis geplaatst, waarvan er 1115 van de toeslagenouders als dieven in de nacht zijn ontvoerd door de overheid. De kinder-roverheid die niet meer weet waar veel van die kinderen nu zijn. Volgens de deskundigen kan een aantal niet meer terug naar de ouders omdat ze te gehecht zijn aan hun opvangouders. (Zie de documentaire donderdag 7 april NPO 3 om 21.00 uur.) Jojanneke stelt denk ik zeer terecht dat de meeste uithuisgeplaatsten ondanks alle ellende toch liever bij de eigen ouders willen blijven. Verder stelde ze dat veel mannen varkens zijn, waarvan een (groot?) aantal binnen de jeugdzorg. Heel erg raar!

  Zo dreigt er een capaciteitstekort voor de verpleeghuiszorg. Veel ouderen staan op de wachtlijst. Maar om juist o.a. dat probleem op te lossen was corona toch uitgevonden of uit een lab gebroken? Of krijgen we hier toestanden zoals in Sjanghai, waar de beperkingen dodelijker zijn dan corona zelf? Dit staat met vette letters op pagina 15 van nota bene het overheidsgetrouwe dagblad AD. Al weer raar, toch?

  Terwijl er nationaal, maar ook Europees heel veel fout gaat, komen veel landen erg gedecideerd uit de hoek. Neem alleen al de gasleveringen. Stoer de Russen allerhande sancties opleggen, maar intussen gewoon Russische gas importeren. En dan zelf willen bepalen in welke valuta dat gas mag worden afgerekend. De Russen willen in roebels worden betaald, niet in petrodollars van vijandige naties. ‘Nederland weigert gas in roebels te betalen’ kopt het AD op pagina 4. Wie mag dit bepalen? Laat onze geliefde overheid de eigen inwoners in de kou zitten, omdat we ineens principieel zijn. Dat komt lachwekkend over waar het om principes ten aanzien van Oekraïne gaat. “We” steunen onnadenkend een land van een dictator met een bankrekening van ruim 8 miljard, die weer blij zegt te zijn met het bijeen gebedelde bedrag van zo’n 120 miljoen euro, middels een tranentrekkende tv-show.

  Ik begin zo langzamerhand bijna niets meer raar vinden. Siewert ‘om niet’ niet en de betrokkenheid daarbij van de onschendbare De Jonge niet. Zelfs een middeleeuws 1e geboorterecht van onze monarch schijnt al eeuwenlang ‘normaal’ te zijn. Moet ik echt gaan wennen aan het nieuwe normaal?

  Rients Hofstra
  Pluchen Revolutie

  0 reacties :

  Een reactie posten