Onrust in Oekraïense regering: Zelensky ‘ontslaat’ (huh?!) twee generaals vanwege ‘verraad’

Datum:
 • zaterdag 2 april 2022
 • in
 • Categorie:
 •  Voor het eerst is er duidelijk onrust zichtbaar in de hoogste militaire en politieke kringen in Oekraïne.


  Michael van der Galien 2-4-2022


  President Volodymyr Zelensky heeft vanochtend namelijk laten weten dat hij twee generaals heeft “ontslagen.” De reden? Hij acht hen schuldig aan “verraad.” Maar dan volstaat “ontslag” natuurlijk niet eens bijna.

  Hoewel men in het Westen net doet alsof Zelensky een democraat pur sang is, is dat je reinste flauwekul. In Oekraïne zelf is de man zelfs autoritair tot op het bot. Hij heeft oppositiezenders verboden, 11 politieke partijen (waaronder de grootste van het land) in de ban gedaan, en ga zo maar door.

  Nu heeft hij een nieuwe stap genomen in de versterking van zijn eigen machtspositie. Hij heeft namelijk twee generaals “ontslagen.” Volgens hem zouden ze “verraad” hebben gepleegd. Hij heeft, zegt hij, “geen tijd voor landverraders” en mensen die hetzelfde zullen doen als de generaals “zullen uiteindelijk allemaal gestraft worden.”

  Zo. Zo. Dat hakt erin.

  Maar hier is wel iets heel geks aan de hand. Want als een generaal daadwerkelijk verraad pleegt ten tijde van oorlog wordt die natuurlijk niet slechts ontslagen maar opgepakt, vastgezet, vervolgd (door een tribunaal), en vervolgens veroordeeld (mogelijk ter dood).

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!


   

  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten