Noordse gezondheidsautoriteiten: Vaccin verhoogt 15 maal het risico op hartontsteking

Datum:
 • donderdag 21 april 2022
 • in
 • Categorie: ,
 • Het Moderne COVID-19 vaccin verhoogt het risico op Myocarditis 15 maal, zo blijkt uit een studie van het Agentschap voor Medische Producten en de Noordse autoriteiten.


  21-4-2022


  Het vaccin van Pfizer houdt vijfmaal zoveel risico in, maar in beide gevallen zijn de risico’s veel groter voor jonge mannen, bericht Friatider.se.

  De verhoogde incidentie van Myocarditis, vooral bij jonge mannen die met Pfizer of Moderna gevaccineerd zijn, wordt bevestigd in gezamenlijke analyses van Läkemedelsverket (Agentschap voor Medische Producten) en de Noordse autoriteiten.

  “Vergeleken met ongevaccineerde mannen van 16-24 jaar waren er tussen de 4 en 7 extra gevallen van Myocarditis per 100.000 gevaccineerden binnen 28 dagen na de tweede dosis van Comirnaty (Pfizer). Na de tweede dosis Spikevax (Moderna) lag datzelfde cijfer tussen 9 en 28 extra gevallen,” zegt Rickard Ljung, professor en arts van Läkemedelsverket en hoofd van de studie, in een persbericht.

  De extra gevallen bij mannen van 16-24 jaar betekent dat in de hele bevolking Myocarditis 5 keer meer voorkomt na vaccinatie door Pfizer en ongeveer 15 keer meer na ontvangst van het Moderna-vaccin, vergeleken met ongevaccineerde mensen.


  Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

  COVID-19 VACCIN DOSSIER   Volg Frontnieuws op Telegram 

  0 reacties :

  Een reactie posten