Macron herkozen als president van Frankrijk

Datum:
 • maandag 25 april 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  “De komende jaren zullen geen rustige jaren worden”, zei Macron.

  Macron herkozen als president van Frankrijk


  (Vertaling: E.J. Bron)

  Het was zo zeker als het amen in de kapotte kerk: Emmanuel Macron kan nog eens vijf jaar president van Frankrijk blijven. In de beslissende verkiezingsronde kwam hij volgens een prognose op basis van de eerste gegevens op 0ngeveer 58 tot 59% van de stemmen, zijn uitdaagster Marine Le Pen kwam op 41 tot 42%. Hij zou ook weten dat niet iedereen uit overtuiging op hem gestemd zou hebben, maar velen om een overwinning van de extreem rechtsen te verhinderen, zei Macron voor zijn aanhangers bij de Eiffeltoren in Parijs.

  “Ik dank u daarvoor.” Dit zou hem in de komende vijf jaar “enkele verplichtingen” opleggen. Uit zijn verkiezingsprogramma benadrukte hij de ecologische reorganisatie en meer “sociale gelijkberechtiging”.

  “De komende jaren zullen geen rustige jaren worden”, zei Macron. Zijn uitdaagster Marine Le Pen, die haar resultaat uit 2017 kon verbeteren, sprak voor zichzelf eveneens van een “overwinning” en riep haar aanhangers ertoe op om bij de parlementsverkiezingen in juni opnieuw te gaan stemmen. We wensen veel geluk.

  Bron:
  journalistenwatch.com

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten