Honderden Italiaanse parlementariërs weigeren te luisteren naar speech Zelenski

Datum:
 • dinsdag 12 april 2022
 • in
 • Categorie: ,
 •  350 politici waren niet aanwezig bij de toespraak.  Robin de Boer 12-4-2022


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:19

  De Oekraïense president Zelenski sprak onlangs het Italiaanse parlement toe via een videoverbinding. Hij beweerde onder meer dat het Russische leger 117 kinderen heeft gedood. De Italiaanse premier Mario Draghi liet zich na de speech positief uit over toetreding van Oekraïne tot de EU.

  Honderden Italiaanse parlementariërs weigerden naar de toespraak van de Oekraïense president te luisteren. Volgens de krant il Fatto Quotidiano waren 350 politici niet aanwezig bij de toespraak. Hoewel het Huis van Afgevaardigden praktisch vol was, lieten de senatoren het massaal afweten. Het Italiaanse parlement telt 630 afgevaardigden en 315 senatoren.

  Oneerbiedig

  In Italië heeft zich een stevig blok gevormd dat fel tegen de levering van wapens aan Oekraïne is en tegen plannen van de regering om de defensie-uitgaven te verhogen. Lega-politicus Vito Comencini zei dat de toespraak van Zelenski oneerbiedig is tegenover de bevolking van Donbass in het oosten van Oekraïne.

  Eerder leidde de toespraak van Zelenski in het Griekse parlement tot opschudding. De president liet twee militanten van het neonazistische Azovbataljon aan het woord. Meerdere partijen spraken er schande van.

  Ongemakkelijk

  Op 31 maart sprak Zelenski ook de Tweede Kamer toe via een videoverbinding. Hij kreeg na afloop zelfs een staande ovatie. FVD was de enige partij die de toespraak niet bijwoonde.

  De partij wijst erop dat de president onlangs 11 politieke partijen heeft verboden, waaronder de grootste oppositiepartij van het land. Kritische tv-stations zijn al geruime tijd verboden, terwijl de overgebleven tv-stations sinds kort verplicht zijn 24 uur per dag propaganda uit te zenden.

  Hij neemt deel aan uiterst dubieuze financiële constructies en een deel van zijn leger poseert in dikwijls zeer onverkwikkelijke poses met nazisymbolen, stelt FVD. “En onlangs lekten via social media ook de meest afschrikwekkende daden van geweld richting – naar het zich laat aanzien – hulpeloze Russische krijgsgevangenen door – hoogstwaarschijnlijk – Oekraïense troepen uit.”

  Dit alles maakt een videotoespraak in ons parlement op zijn zachtst gezegd ongemakkelijk, schrijft de partij.  0 reacties :

  Een reactie posten