BioNTech geeft toe: ernstige bijwerkingen, geen data over veiligheid en doeltreffendheid

Datum:
 • woensdag 27 april 2022
 • in
 • Categorie: ,
 •  Toekomstige inkomsten uit Covid-19-vaccin zijn onzeker!
  BioNTech geeft toe: ernstige bijwerkingen, geen data over veiligheid en doeltreffendheid


  (Vertaling: E.J. Bron)

  Toekomstige inkomsten uit Covid-19-vaccin zijn onzeker!

  Van de kant van het corona-regime wordt men het niet moe om het mantra dat de experimentele gentechniek preparaten tegen Covid-19 veilig en doeltreffend zouden zijn contant te herhalen. Maar zoals blijkt uit een bericht van BioNTech aan het Amerikaanse beurstoezicht (SEC), is zelfs de producent daar niet van overtuigd. Men heeft heel duidelijk bedenkingen wegens zware bijwerkingen van de mRNA-injecties. Tegelijkertijd geeft men toe dat de “duurzaamheid” van het immuun-antwoord “in klinische studies nog niet werd bewezen”. BioNTech weerspreekt daarmee zelfs heel direct alle voorstanders van een injectieplicht.

  BioNTech ontwikkelt op dit moment naar eigen zeggen Covid-injecties, die ook tegen varianten moeten beschermen. In een rapport voor het Amerikaanse beurstoezicht (US Securities and Exchange Commission, SEC) moest de partnerfirma van Pfizer nu echter toegeven dat op grond van ontbrekende veiligheid en doeltreffendheid van haar actuele corona-preparaat ze wel eens geen permanente toelating door de autoriteiten zou kunnen krijgen, bericht Dr. Peter F. Mayer op tkp.at. Tot nu toe is de entstof in de VS met een nood-toelating op de markt, in Europa op grond van een voorwaardelijke en qua tijd beperkte toelating. Hoewel er al 1,8 miljoen vaccin-doses nabesteld werden, is de onderneming pessimistisch. Volgens Amerikaanse wetten is het farmaceutische concern ertoe verplicht om op deze risico´s te wijzen. Anders zouden er enorme aanspraken op schadevergoeding tegen de onderneming ingediend kunnen worden.

  BioNTech: toekomstige inkomsten onzeker

  “Onze inkomsten hangen in hoge mate van de verkoop van ons Covid-19-vaccin af, en onze toekomstige inkomsten uit ons Covid-19-vaccin zijn onzeker”, schrijft BioNTech in het rapport. En dat ondanks een recordomzet van bijna € 19 miljard in het jaar 2021 en een nettowinst van € 10 miljard. Door BioNTech/Pfizer werden vorig jaar 2,6 miljard vaccin-doses geleverd. Maar men geeft toe dat men niet in staat zou kunnen zijn om voldoende veiligheid en doeltreffendheid van het preparaat te kunnen bewijzen: “We zouden niet in staat kunnen zijn een voldoende doeltreffendheid of veiligheid van ons Covid-19-vaccin en/of variant specifieke formuleringen te bewijzen om een duurzame toelating van de autoriteiten in de VS, Groot-Brittannië, de EU of ander elanden te verkrijgen, waarin het vaccin toegelaten werd in geval van nood of een voorwaardelijke toelating tot de markt kreeg.”

  Hoezo veilig: ernstige bijwerkingen zouden toelating kunnen verhinderen

  Verder geeft men in dit rapport ook toe dat er ernstige bijwerkingen kunnen optreden, die een toelating zouden kunnen verhinderen: “Tijdens onze klinische studies of zelfs na het verkrijgen van de toelating door de autoriteiten kunnen er ernstige ongewenste gebeurtenissen optreden, die de klinische onderzoeken vertragen of beëindigen en de toelating door de autoriteiten of de marktacceptatie van onze productkandidaten zouden kunnen vertragen of verhinderen.”

  Afgezien daarvan zou ook de duur van de immuunreactie nog niet bewezen zijn in klinische studies. Bovendien zou men ook niet kunnen garanderen dat er niet ook nog nieuwe veiligheidsproblemen zouden kunnen optreden: “De ontdekking achteraf van daarvoor niet herkende problemen zou de commerciële verkoop van het product negatief kunnen beïnvloeden, tot beperkingen van het product kunnen leiden of ertoe dat het product van de markt wordt genomen.”

  Aandelenkoers ingestort

  Het aandeel BioNTech bevindt zich nog steeds in een neerwaartse spiraal en heeft zich bij een koers tussen ongeveer $ 120,- en bijna $ 185,- in de afgelopen maanden gestabiliseerd. De tendens is op dit moment weer dalend. Nog in augustus vorig jaar lag de koers bij ongeveer $ 380,-. Ook de melding dat de booster-vaccinaties slechts enkele weken een meetbare immuunreactie oproepen, zou wel eens niet echt in het voordeel van BioNTech kunnen zijn.

  Bron:
  wochenblick.at

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten