De hele strategie van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky om zoveel mogelijk burgers te doden om de NAVO zo ver te krijgen dat ze WO3 begint, werkt niet.

Rusland heeft maandag naar verluidt zeer redelijke voorwaarden gesteld, waarbij het zijn militaire acties onmiddellijk zou beëindigen, bericht Chris Menahan.

Nu het Oekraïense leger in het Oosten omsingeld raakt en de Russische troepen Kiev steeds dichter naderen, heeft Zelenski dinsdag laten weten dat hij bereid zou kunnen zijn het aanbod te aanvaarden.

Van AFP:

President Volodymyr Zelenskyy zei dat hij niet langer aandringt op NAVO-lidmaatschap voor Oekraïne, een delicate kwestie die een van de verklaarde redenen van Rusland was om zijn pro-westerse buur binnen te vallen.

In een ander duidelijk knikje om Moskou gunstig te stemmen, zei Zelenskiy dat hij open staat voor een “compromis” over de status van twee afgescheiden pro-Russische gebieden die president Vladimir Poetin als onafhankelijk erkende vlak voordat hij op 24 februari de invasie ontketende.

“Ik ben allang afgekoeld wat deze kwestie betreft, nadat wij begrepen hadden dat … de NAVO niet bereid is Oekraïne te aanvaarden,” zei Zelenskiy in een interview dat maandagavond werd uitgezonden op ABC News.

“Het bondgenootschap is bang voor controversiële dingen, en voor confrontaties met Rusland,” voegde de president eraan toe.

Verwijzend naar het lidmaatschap van de NAVO zei Zelenskiy via een tolk dat hij geen president wil zijn van een “land dat op zijn knieën om iets smeekt.”

Accepteer zijn voorwaarden, verontschuldig je aan de mensen die je voor niets hebt laten vermoorden en ga weer dansen in je Village People outfit.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER Volg Frontnieuws op Telegram