Rusland van “Great Reset” uitgesloten: Klaus Schwab bevriest betrekkingen met Poetin

Datum:
 • zaterdag 12 maart 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  Onverhoopte crisiswinnaar?
  Rusland van “Great Reset” uitgesloten: Klaus Schwab bevriest betrekkingen met Poetin


  (Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

  Onverhoopte crisiswinnaar?

  Het World Economic Forum Davos (WEF) kondigde nu het bevriezen van alle betrekkingen met Rusland respectievelijk president Vladimir Poetin aan. Vanwege de Russische invasie in de Oekraïne. Men zou zich niet inlaten met “gesanctioneerde individuen” en zou alle betrekkingen met een relatie tot Rusland hebben bevroren, zei de woordvoerster van het WEF, Amanda Russo, tegenover “Politico”. WEF-leider Klaus Schwab liet zich daarover tot nu toe niet uit.

  Meningsverandering

  Klaus Schwab´s “World Economic Forum” (WEF) had in het verleden tamelijke goede betrekkingen met Rusland. Poetin was enkele malen als spreker bij het Forum uitgenodigd, zoals “Wochenblick” berichtte. Bij de virtuele WEF-ontmoeting in 2021, op het hoogtepunt van de pandemie, waarschuwde Poetin voor een oorlog van “allen tegen allen”. “De corona-pandemie is een grote uitdaging voor de mensheid geworden en heeft structurele veranderingen bespoedigd, waarvoor de voorwaarden al bestonden”, zei het Russische staatshoofd in januari 2021. “We hebben alle redenen om aan te nemen dat de spanningen zich nog verder zouden kunnen verscherpen”, zei Poetin verder. Toen Schwab Poetin bij deze ontmoeting voorstelde, noemde hij hem een “wezenlijke stem in de wereldaangelegenheden”. Daarmee herhaalde hij zijn uitspraak uit 2009, volgens welke hem geen enkel probleem te binnen zou schieten dat zonder de deelname van Rusland opgelost zou kunnen worden.

  SWIFT-betalingssysteem is WEF-partner

  De aankondiging van de elitaire globalisten-fan-clubs komt na de serie sancties van de VS, de EU, Canada en enkele andere landen. De “bestraffing” van Rusland vindt vooral plaats in de bankensector, bij olieconcerns, bij Russische oligarchen, Poetin zelf en via het afkappen van SWIFT, het internationale financiële transfersysteem met zetel in België. SWIFT is overigens een belangrijke WEF-partner. Ze is als coöperatie georganiseerd en in het bezit van leden, die 11.000 banken, waardepapiereninstituten en firmaklanten in meer dan 200 landen en regio´s verbindt en gezamenlijk standaards definieert. Een steeds groter wordende groep westelijke ondernemingen kondigden de beëindiging van hun zaken in Rusland aan. Rusland moet het daarom in het vervolg zonder McDonalds en Co. stellen. Russische sporters en kunstenaars worden persoonlijk gesanctioneerd en door de westelijke gemeenschap uitgesloten. Rusland oriënteert zich ondertussen in toenemende mate op China, dat aankondigde de economische en financiële betrekkingen met Moskou zoals gebruikelijk voort te zetten, zoals “Wochenblick” berichtte.

  Totalitaire Schwab-agenda

  Sinds het begin van de pandemie heeft de naam van het WEF een enorme knauw gekregen. Dit o.a. vanwege de uiterst omstreden agenda over de “Great Reset” en diverse postings, o.a.: “Welkom in het jaar 2030. Ik bezit niets, heb geen privésfeer en het leven was nog nooit zo goed”.

  Schwab bestudeert met zijn WEF-lobbyorganisatie al jarenlang strategieën om een globale wereldorde te creëren onder het dictaat van een totalitaire wereldregering naar het model van het Chinese socialisme. (lees hier het artikel in “Wochenblick” over de afschaffing van de democratieën). Het kernstuk van deze plannen is de degradatie van het vrije individu tot wezen van de staat, dat via een belonings-/bestraffingssysteem tot gehoorzaamheid en tot dankbaarheid tegenover het “systeem” gedresseerd wordt. Via het Forum van de Young Global Leaders is het het WEF gelukt om trouwe Schwab-discipelen in de regeringen van verschillende landen te installeren, zoals “Wochenblick” berichtte. Elitaire voorbeelden daarvoor zijn de regeringschefs van Canada (Justin Trudeau) en Nieuw-Zeeland (Jacinda Ardern), die in de pandemie schitterden als despoten en hun ware gezicht lieten zien. Om de nieuwe wereldorde in te voeren, werden er in de loop der jaren globale clan-achtige financiële, economische en mediale structuren opgebouwd, die op bevel en via een druk op de knop gelijkgeschakeld een agenda omzetten. In de corona-pandemie kon je dat heel goed zien.

  Bron:
  wochenblick.at
  Door: Kornelia Kirchweger

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  1 reacties :

  Anoniem zei

  En nog kijken mensen je met grote ogen aan als je het over Klaus Swab en de Great Reset hebt, ze geloven je eenvoudigweg niet. Sommigen kijken je meewarig aan en schudden met hun hoofd over zoveel fantasie.
  Duidelijk is geworden, zeker de laatste 2 jaar, dat mensen die geen flauw benul hebben van wat zich rond hen afspeelt iedereen die meer weten als zij , bestempelen als een fantast of wappie of geef er maar een naam aan. Ze zijn zo dom dat ze niet meer weten dat ze dom zijn.

  Een reactie posten