Oud-commandant Mart de Kruif: Poetin behaalt de doelen die hij wil behalen, maar het gaat langzamer dan gehoopt

Datum:
 • vrijdag 11 maart 2022
 • in
 • Categorie: ,
 •  De oude commandant Mart de Kruif zegt vandaag in gesprek met De Telegraaf dat al dat gebler over “succesvol” Oekraïens verzet tegen de Russische beer nogal overdreven is.


  Michael van der Galien 11-3-2022


  Want, zegt hij, ja, de Oekraïeners vechten hard terug. Maar het enige dat ze daarmee voor elkaar krijgen is dat het offensief van de Russen wat langzamer gaat dan Poetin hoopte. Zijn doelen bereikt hij echt wel één voor één.

  “Hij had natuurlijk gehoopt … om het moreel van de Oekraïeners te gaan breken. Dat lukt niet,” zegt De Kruif. De Oekraïense troepen vechten terug, en hard ook, “met name in de steden.”

  Het eerste doel

  Maar, ging de commandant verder, “als je kijkt waar ze nu staan… laten we beginnen in het zuiden. Dan hebben ze de corridor tussen De Krim en de Donbass eigenlijk in handen. Mariupol is nog niet gevallen, maar die corridor gaat daar omheen. Dat doel is bereikt. En ze gaan nu richting Odessa de komende dagen, helemaal naar Moldavië. Dan hebben ze één van hun drie doelen bereikt: ze hebben dan de hele kuststrook.”

  Het tweede doel

  Het tweede deel van het offensief, zei De Kruif, is om de voor Rusland vijandige troepen in het westen en in het oosten van Oekraïne van elkaar af te snijden. “Daar zijn ze nu mee bezig. Daar zijn ze nog niet, maar het gaat die kant wél op. Ze zijn om Kharkov heengetrokken. In Kharkov zien we heel harde gevechten,” maar dat boeit de Russen niet te veel. Die gaan gewoon door, er omheen.

  Daarom zal het volgens De Kruif misschien nog een week duren voordat Rusland erin geslaagd is de westelijke en oostelijke Oekraïense troepen van elkaar te scheiden. Of dat het ’t verzet dan breekt weet je niet. Maar je weet wel, aldus de Kruif, “dat je het gros van de Oekraïense krijgsmacht dan uitschakelt.”

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

  De Kruif voegde hier nog aan toe dat hij niet gelooft dat de NAVO militair betrokken gaat worden bij de oorlog.

  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten