‘Oekraïense overheid gaf biolabs op 24 februari opdracht om dodelijke ziekmakers te vernietigen’

Datum:
 • zondag 6 maart 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 • Toen Russische troepen de grens met Oekraïne overstaken, gaf de regering in Kiev de door Amerika gefinancierde biolabs in het land opdracht om dodelijke ziekmakers te vernietigen, waaronder de pest en miltvuur.


  6-3-2022


  Dat heeft het Russische ministerie van Defensie zondag gezegd.

  Verhalen dat het Russische leger het had gemunt op biolabs werden in eerste instantie afgedaan als complottheorieën, maar het ministerie heeft nu documenten gepubliceerd om deze bewering te staven.

  Bewijs wegmoffelen

  We hebben documenten ontvangen van medewerkers van Oekraïense biolaboratoria over de vernietiging van zeer gevaarlijke ziekteverwekkers zoals pest, miltvuur, hazenpest, cholera en andere dodelijke ziektes op 24 februari, aldus het ministerie in een verklaring.

  Het regime in Kiev probeerde op deze manier bewijs voor het vermeende biowapenprogramma weg te moffelen, dat volgens het ministerie werd gefinancierd door de Verenigde Staten. In twee laboratoria in Poltava en Charkov, steden waar de afgelopen dagen heftig is gevochten, werden volgens het ministerie componenten van biowapens gemaakt.

  Geschonden

  De documenten worden momenteel geanalyseerd door specialisten. Ze zullen volgens het ministerie bewijzen dat Oekraïne en de VS het Verdrag biologische wapens hebben geschonden.

  De Bulgaarse onderzoeksjournalist Dilyana Gaytandzhieva, die al jaren onderzoek doet naar biolabs in Oekraïne, heeft de documenten op social media geplaatst:
  0 reacties :

  Een reactie posten