Kuipers erkent: coronavaccins doen niet wat overheid de bevolking eerder wijsmaakte

Datum:
 • vrijdag 11 maart 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  De minister erkent in de brief dat de huidige vaccins niet doen wat de overheid het Nederlandse publiek eerder wijsmaakte:....  Robin de Boer 11-3-2022


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 01:53

  Zorgminister Ernst Kuipers schreef op 15 februari in een brief aan de Gezondheidsraad dat hij een langetermijnstrategie voor Covid-19-vaccinatie wil ontwikkelen. Hij vraagt de Gezondheidsraad te adviseren over ‘een mogelijk structureel vaccinatieprogramma voor Covid-19’.

  “Daarbij realiseer ik mij dat de ontwikkeling van het coronavirus SARS-CoV-2 op de lange termijn nog grote onzekerheden kent,” merkt Kuipers op.

  De minister erkent in de brief dat de huidige vaccins niet doen wat de overheid het Nederlandse publiek eerder wijsmaakte: ze voorkomen geen transmissie en bieden geen robuuste bescherming tegen ernstige ziekte en sterfte, schrijft data-analist Daniël van der Tuin in een Twitterdraadje.

  Experiment

  “Mogelijk komen er in de komende maanden ook nieuwe vaccins beschikbaar die mogelijk de overdracht van het coronavirus beter tegengaan, beter werken tegen nieuwe varianten van het virus, en een robuustere bescherming bieden tegen ernstige ziekte en sterfte,” schrijft Kuipers.

  Toch gaat de minister onverminderd door met het experiment. Hij vraagt de raad de beschikbare wetenschappelijke kennis in kaart te brengen.

  Hoge prioriteit

  “Vanwege het grote maatschappelijke belang en de voorbereiding in het kader van de uitvoering van een dergelijk vaccinatieprogramma, vraag ik u om deze adviesaanvraag met hoge prioriteit te behandelen. Indien mogelijk ontvang ik graag in de zomer van 2022 een advies over de te volgen strategie voor de lange termijn,” aldus Kuipers.

  Waarom moet de aanvraag met ‘hoge prioriteit’ behandeld worden terwijl de case fatality rate, het aantal sterfgevallen als percentage van het aantal mensen dat ziek wordt, al geruime tijd rond de 0,01 procent ligt?  0 reacties :

  Een reactie posten