Intussen op de Rússische TV: “Russische talkshows omschrijven berichten militaire verliezen als fake”

Datum:
 • vrijdag 4 maart 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 • De Russische invasie van Oekraïne heeft zijn extreme vorm aangenomen. 

   
  Intussen op de Rússische TV: “Russische talkshows omschrijven berichten militaire verliezen als fake”


  (Vertaling: J. Johns)

  “De Russische invasie van Oekraïne heeft zijn extreme vorm aangenomen. Verschillende video’s op social media tonen raketten op openbare plaatsen, waarbij burgers worden gedood. Volgens Oekraïne zouden meer dan 5.000 Russische soldaten zijn gedood. Talkshows van de Russische televisie beschrijven deze video’s en berichten over Russische soldaten die zijn gedood echter als ‘nep’.

  Aanvankelijk volgden de Russische nieuwszenders Vladimir Poetin’s voorbeeld door de oorlog een “speciale operatie in de Donbas” te noemen. Na verloop van tijd begonnen sommige door de staat gerunde kanalen echter verwijzingen naar oorlog te gebruiken.

  Het Russische parlementslid Boris Chernyshev zei: “Er is een enorme golf van informatie. Mensen laten vervalsingen zien, ze laten zien wat naar verluidt onze dode soldaten zijn. Dat alles moet gestopt worden.” ‘Mythbusting’ is een van de aanpassingen die propaganda-shows moesten doorvoeren. Dit werd gedaan als bewijs van een toenemende verwoesting in steden als Charkov en Kiev en maakte dit extreem moeilijk. In verschillende TV-debatprogramma’s zijn gasten openlijk gaan spreken over de wens van de regering om Kiev over te nemen. “Het is slechts een kwestie van tijd voordat ze zich overgeven of ze worden vernietigd”, zei Igor Korotchenko, een havik-achtige militaire journalist. “De val van Kiev is een kwestie van de komende drie, vier, vijf dagen, ik weet het niet precies”, voegde hij eraan toe.

  Ondertussen beweren rapporten dat Poetin van plan is om Victor Janoekovitsj uit te roepen tot de volgende president van Oekraïne, zelfs nadat president Zelensky heeft gezworen te blijven vechten tegen Rusland. Voormalig president Viktor Janoekovitsj kwam aan de macht in 2010, maar werd afgezet nadat gewelddadige protesten het land troffen in 2014. De demonstraties tegen de voormalige president braken uit nadat hij weigerde een handelsovereenkomst met de Europese Unie (EU) te ondertekenen, omdat hij nauwere banden met Rusland zocht. Hij was ook premier van het land van 2006 tot 2007 en voor een korte periode voor 2005. Hij was ook gouverneur van Donetsk Oblast in Oost-Oekraïne van 1997 tot 2002. “

  Bron:
  wionews.com

  Vertaald uit het Engels door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten