Gemeente zonder opgave van reden afwezig en ambtenaar Hollands Kroon onbereikbaar tijdens rechtszaak over bomenkap

Datum:
 • dinsdag 1 maart 2022
 • in
 • Categorie: , ,

 • HOLLANDS KROON -  WIERINGERWERF  
  De gemeente Hollands Kroon was dinsdag zonder opgave van reden afwezig bij de behandeling van een rechtszaak bij de Haarlemse bestuursrechter over de kap van vijftien bomen aan de Mercuriusstraat in Wieringerwerf.


  Joost Verhagen 1-3-2022


  De bestuursrechter leek enigszins verward te zijn dat de gemeente niet kwam opdagen en besloot daarom maar telefonisch om opheldering te vragen. De ambtenaar die over het betreffende dossier was echter niet te bereiken, waardoor de rechtszaak zonder de verweerder van start moest gaan.

  De afwezigheid van de gemeente leek wel te passen in het verhaal dat de eisende partij, een bewoner van de Mercuriuslaan, aan de rechtbank voorlegde. In eerste instantie gaf hij aan nog wel een productief contact met de verantwoordelijke ambtenaar te hebben, maar inmiddels werd er niet meer gereageerd. Zelfs nadat de verantwoordelijke commissie van de gemeente Hollands Kroon positief reageerde op het bezwaar tegen de kap en de inspraakbijdrage van de man uit Wieringerwerf.

  Gevaarlijk

  Volgens de gemeente zouden de vijftien bomen aan de Mercuriusstraat een gevaarlijke situatie opleveren. Daarom zouden er eerder twee zieke bomen zijn gekapt, zonder dat de buurt daarvan op de hoogte was gesteld.

  De bestuursrechter gaf aan daarover nog vragen te hebben aan de gemeente. ,,Een ding is me duidelijk geworden en dat is dat de input van de verweerder hier hard nodig is’’, stelde de rechter. Desondanks besloot ze na een korte behandeling om toch binnen zes weken uitspraak te doen in de zaak.

  Noordhollands Dagblad


  2 reacties :

  Anoniem zei

  Dit is de nieuwe manier van besturen zoals Rutte bedoelt en natuurlijk loopt Hollands Kroon weer voorop om de wens van Rutte en D'66 uit te voeren.
  Het geeft ook aan dat het met de opvoeding /beschaving van de bestuurders van Hollands Kroon, incl. de verantwoordelijke ambtenaar, bar slecht gesteld is.

  Anoniem zei

  Anoniem 1, dit is geen nieuw gedrag voor Hollands Kroon. Ambtenaren die niet meer reageren is vrij "normaal". Dan gaat het probleem vanzelf over, denken ze. De burger is dan machteloos.

  Een reactie posten