Gazprom: Russisch gas stroomt nog steeds naar het Westen

Datum:
 • maandag 7 maart 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  De leveringen worden uitgevoerd.
  Gazprom: Russisch gas stroomt nog steeds naar het Westen


  (Vertaling: E.J. Bron)

  Moskou had altijd bevestigd dat Rusland ondanks de aanvallen op de Oekraïne aardgas zou blijven leveren. Tot nu toe is dat ook het geval. De leveringen worden uitgevoerd.

  Russisch gas stroomt volgens informatie van het staatsbedrijf Gazprom nog steeds in normale omvang naar het Westen. Dat meldde het persbureau Interfax vandaag onder verwijzing naar de woordvoerder van Gazprom, Sergej Koeprijanov.

  “Gazprom voert de levering van Russisch gas voor de doorvoer door het territorium van de Oekraïne regelmatig en overeenkomend met de eisen van de Europese verbruikers uit”, zei de woordvoerder. Vandaag zouden er 109,5 miljoen m³ gas stromen.

  Gasleidingen in de Oekraïne beschadigd

  Als gevolg van de gevechten in de Oekraïne zouden echter in zes gebieden de gasleidingen beschadigd zijn. Daardoor zouden honderdduizenden mensen zijn afgesneden van de gasvoorziening, berichtte het Oekraïense persagentschap Unian onder verwijzing naar de exploitanten van de gasleidingen van de Oekraïne. 16 gasverdeelstations – onder andere in de gebieden rondom Charkov, Kiev, Zaporizja, Donetsk en Loehansk – zouden niet meer werken.

  Moskou had altijd bevestigd dat Rusland ondanks de aanvallen op de Oekraïne aardgas zou blijven leveren. In het kader van de Oekraïne-oorlog wordt gevreesd dat Rusland zijn gasleveringen naar Europa zou kunnen stoppen. De Oekraïne – ooit het grootste transitland voor gas naar Europa – bedrijft nog steeds een ongeveer 38.000 kilometer lang gasnet.

  Bron:
  epochtimes.de

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten