De EU financiert wapenleveringen aan de Oekraïne uit het “Vredesfonds”

Datum:
 • vrijdag 25 maart 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  De EU houdt er een vreemd begrip van “vrede” op na.


  De EU financiert wapenleveringen aan de Oekraïne uit het “Vredesfonds”  (Vertaling: E.J. Bron)

  De EU houdt er een vreemd begrip van “vrede” op na. Ze is het er nu tijdens een bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie van de EU-lidstaten over eens geworden om het volume voor wapenleveringen aan de Oekraïne tot € 1 miljard te verdubbelen. Het geldt dient uitgerekend uit het zogenaamde “Vredesfonds” beschikbaar gesteld te worden.

  Omdat militaire operaties niet uit de EU-begroting gefinancierd mogen worden, heeft de EU in maart 2021 een fonds met een budget van € 5 miljard besloten, waarmee bijvoorbeeld operaties in het buitenland en militaire hulp voor partnerlanden gefinancierd kunnen worden. Zodoende worden ook wapenleveringen mogelijk. De operaties dienen naar eigen zeggen de vrede te waarborgen, conflicten te verhinderen, voor rechtsstatelijkheid te zorgen evenals piraten en mensensmokkelaars te stoppen. Met de Engelse naam “European Peace Facility” zou het vertaald kunnen worden als “Europees Vredesfonds”. Waarnemers gaan er echter niet van uit dat de verhoging tot € 1 miljard bevorderlijk zal zijn voor de vrede in de Oekraïne.

  De chef van het Kremlin, Vladimir Poetin, heeft het Westen en in het bijzonder de VS in de afgelopen weken herhaaldelijk een “leugenimperium” genoemd.

  Bron:
  zuerst.de

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten