Twitter gebruiker WarClandestine heeft er een Twitter draadje over gemaakt. Het duurde niet lang voor zijn account werd geschorst. Het 

is bekend dat verscheidene Amerikaanse biolaboratoria in Oekraïne 

zijn gevestigd.

Het zogenaamde programma ter vermindering van de biologische dreiging leidde onder meer tot de bouw van biolabs in Kiev en Odessa in 2019, regio’s die door Rusland worden aangevallen. Volgens een kaart die op het internet circuleert, bevinden zich ook Amerikaanse biolabs in Vinnytsha, Uzhhorod, Lviv, Kherson, Ternopil, en in de buurt van de Krim en Luhansk.

De voorzitter van de Russische Veiligheidsraad, Nikolai Patrusev, zei vorig jaar dat er duidelijke aanwijzingen waren dat gevaarlijke pathogenen uit de laboratoria voor militaire of politieke doeleinden zouden kunnen worden gebruikt.

Patrusev zei dat er steeds meer Amerikaanse biolaboratoria opduiken langs de grens met China en Rusland. Hij voegde eraan toe dat het onduidelijk was wat daar aan de hand was. De laboratoria doen denken aan Fort Detrick in Maryland, waar de Amerikanen al tientallen jaren onderzoek doen naar biologische wapens, vertelde Patrusev aan het dagblad Kommersant.

Op de vraag of hij geloofde dat de Amerikanen in de laboratoria biologische wapens aan het ontwikkelen waren, antwoordde hij: “Wij hebben genoeg redenen om aan te nemen dat dit het geval is”.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteenMeld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor: