“Wie geen vluchtelingen opneemt, wordt tot een hoge financiële bijdrage verplicht”

Datum:
 • maandag 7 februari 2022
 • in
 • Categorie: ,
 •  Over dit principe zouden de deelnemers het unaniem zijn eens geworden, zei hij.

  “Wie geen vluchtelingen opneemt, wordt tot een hoge financiële bijdrage verplicht”


  (Vertaling: E.J. Bron)

  EU-landen die geen migranten willen opnemen, zullen daar in het vervolg voor moeten betalen. “Wie liever geen opname van vluchtelingen wil, wordt tot een hoge financiële bijdrage verplicht”, zei de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, na een informele ontmoeting van de EU-ministers van Binnenlandse Zaken donderdag in Lille. Over dit principe zouden de deelnemers het unaniem zijn eens geworden, zei hij.

  Er zouden echter nog talrijke details opgelost moeten worden, in het bijzonder de verdeelsleutel en de hoogte van de financiële deelname. Hij zou er van uitgaan dat heel veel landen aan de opname van de migranten zouden meedoen, zei Darmanin.

  Voorbeeld zou het Akkoord van Valletta zijn, waarin zich in 2019 voor het eerst meerdere landen het eens waren geworden over een geordende verdeling van bootvluchtleningen. Daarentegen zou de opname of de financiële deelname in het vervolg echter verplichtend zijn.

  Parallel daaraan dienen migranten na hun aankomst omvangrijker geregistreerd en met het oog op hun asielvooruitzichten gefilterd te worden. “Wanneer dat aan de Europese buitengrenzen zo gebeurd zoals wij ons dat voorstellen, zal de migratiedruk afnemen”, zei Darmanin. Frankrijk zet zich er o.a. voor in om migranten ook met foto´s en biometrische data te registreren en databanken met elkaar te verbinden.

  Ook daar zouden nog veel details open staan. “Betekent dit dat we de mensen aan de grens vasthouden? Hoe lang? (…) En onder welke voorwaarden?”, zei Darmanin. Deze vragen zouden op de EU-top in maart besproken moeten worden.

  Bron:
  epochtimes.de

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten