Nieuwe Kamervragen over invloed World Economic Forum: ‘FVD gaat dit monster uit de kast trekken’

Datum:
 • zondag 6 februari 2022
 • in
 • Categorie: , , , ,
 • “FVD laat dit onderwerp niet rusten. De onderste steen moet en zal bovenkomen!”

  Nieuwe Kamervragen over invloed World Economic Forum: ‘FVD gaat dit monster uit de kast trekken’


  Van 22 tot 26 mei wordt het World Economic Forum weer gehouden in het Zwitserse skidorp Davos. Doorgaans komen regeringsleiders en andere politici, waaronder premier Mark Rutte, in Davos bijeen om ‘de problemen in de wereld te bespreken’.

  Bij de komende top wordt onder meer gesproken over het herstel van de ‘coronacrisis’ en de aanpak van ‘klimaatverandering’. Voorafgaand aan de jaarlijkse WEF-bijeenkomst wordt elk jaar een ‘risicorapport’ gepubliceerd. In dit rapport wordt ‘klimaatverandering’ aangewezen als grootste gevaar. Liggen klimaatlockdowns in het verschiet?

  Covid Action Platform

  Er wordt nog altijd met geen woord gerept over de zogeheten WEF-papers die Forum voor Democratie boven water heeft gekregen. In één van de stukken deelt Klaus Schwab aan minister Sigrid Kaag mee dat directeuren van meer dan 200 bedrijven en de Wereldgezondheidsorganisatie een ‘Covid Action Platform’ hebben opgericht en wordt Kaag uitgenodigd toe te treden tot dit platform.

  Het platform blijkt te bestaan uit meer dan 1150 organisaties die actief samenwerken aan meer dan 40 projecten die zich bezighouden met de corona-aanpak.

  Strikt vertrouwelijk

  Daarnaast was Kaag medevoorzitter van de zogeheten Global Action Group van het WEF. Volgens een brief komt de groep elke maand in virtuele meetings van een uur bijeen. Die zijn ‘strikt vertrouwelijk’, blijkt uit de WEF-papers.

  Kamerlid Pepijn van Houwelingen heeft honderden nieuwe vragen gesteld aan het kabinet naar aanleiding van deze WEF-papers. Elke dag zet hij er een aantal op Twitter.

  “De Slaapkamer heeft liggen slapen en toegelaten dat een buitenlandse private organisatie met een radicale ideologie zich ongemerkt diep in ons staatsapparaat heeft genesteld. FVD gaat dit monster uit de kast trekken,” stelt het Kamerlid. “FVD laat dit onderwerp niet rusten. De onderste steen moet en zal bovenkomen!”


   
  0 reacties :

  Een reactie posten