“Morele superioriteit”

Datum:
 • zaterdag 19 februari 2022
 • in
 •  We liegen dat we barsten als onze positie verzwakt…
  “Morele superioriteit”


  (Door: “Angélica de Sancé”)

  Mensen die zich moreel ‘superieur’ voelen, worstelen met dezelfde problematiek. Op de een of andere manier zijn ze ergens succesvol in geweest en is hun leven financieel geslaagd. Ze worden daardoor meer en meer verwaand. Natuurlijk bezetten ze de hogere functies in de maatschappij en ze zoeken gelijkgestemden op. Zo kunnen ze elkaar steunen als het moet en hun macht neemt toe. Je ziet ze veelvuldig in de politiek, de rechtspraak, de journalistiek, de media en het hogere management. Vanuit hun ivoren torens kijken ze neer op het plebs, de minder succesvolle medemens, die genoegen moet nemen met een rijtjeswoning, soms in verloederde wijken waar ze vooral niet moeten zeuren als er weer een AZC bijkomt want dat is discriminatie.

  Je herkent ze aan hun verwaande ALDE manier van spreken, hun schampere VVD66-lachje als ze ‘iemand ergens mee hebben geholpen’: “Ja, de pauper had me nodig en ik was in een gulle bui, dan doe je dat toch!” In elk geval genieten ze van zo’n moment tussen hun soortgenoten in ‘n colbertje met daaronder een ‘nonchalante’ spijkerbroek, “zo lekker casual ook!” Nadat de one night standjes zijn besproken, merendeels verzonnen natuurlijk, worden er zakengedaan. Ze zijn trendvolgers, want daar wordt het meeste verdiend. “Innovatief, duurzaam, milieubewust en vooruit: pro-immigratie, want “altijd handig zo’n knul die even ’n muurtje voor ’n habbekrats voor je metselt al is ‘t wel ’n bof dat zoiets niet in onze buurt woont.” Dat noemen ze zelf sociaal-liberaal zijn; sociaal, omdat ‘n illegaal zo een paar eurootjes kan verdienen, en liberaal, omdat een serre niet misstaat op de zuidzijde van villa ‘De Berkenborgh’.

  Omdat ze weinig eigenheid vertonen, voelen deze nouveau riches een innerlijke armoede en gaan ze zich aan elkaar spiegelen. Alleen ’t uiterlijk natuurlijk, want verder is er niets te vinden bij hen. Klaver en Trudeau vormen zo’n twee-eiige clown. Ze zijn woke BLM-ers, oefenen houdingen voor de spiegel, “mouwen opgestroopt of toch maar niet,” half korte broek, of toch maar… niet,” alles om de verkiezingen te kunnen winnen. Met de democratie nemen ze het niet zo nauw. Als je ‘moreel superieur’ bent, is een oppositie ook onzin en alleen maar vervelend. “Ze snappen ons toch niet en ze denken alleen maar onproductief, zeker als ze met velen zijn.” Dan komt het de ‘moreel superieuren’ goed uit dat ze elkaar kennen en ondersteunen. Rechters, programmamakers en journalisten helpen de oppositie om zeep door manipulatie. En dat is zo veel beschaafder dan de manier waarop een dictator zich verzekert van de macht. Het is legaal, past binnen de democratie en als er een WOB-verzoek komt, lakken we alles zwart of kunnen we de stukken niet vinden. We liegen dat we barsten als onze positie verzwakt… En dat is zo veel beschaafder dan de manier waarop een dictator zich verzekert van de macht.

  De EU wordt ook gerund door ‘moreel superieuren,’ die hun macht graag bestendigd zien worden. De markt van de EU moet daarom uitbreiden en dat kan alleen in oostelijke richting. Dus, wat er ook is afgesproken met de Russen na de val van de Berlijnse Muur, om te kunnen concurreren met de VS en China lappen we dit alles aan onze laars! En we verdedigen dit onrecht door te stellen dat het allemaal onafhankelijke staten zijn met een zelfbeschikkingsrecht die vrees hebben voor de Russen en veiligheid zoeken onder de paraplu van de NAVO, dus ook het fascistische regime in Kiev. We plaatsten al raketten in Turkije en Tsjechië en straks ook vanuit Oekraïne gericht op Moskou, maar de Russen mogen er geen plaatsen op Cuba, want wij zijn vredelievend en zij niet.

  Verder moeten de dure ouderen plaatsmaken voor goedkope jongeren, desnoods uit Afrika en het Midden-Oosten, en iedereen die het daar niet mee eens is wordt uitgekotst, racist of fascist genoemd en zo kaltgestellt. Daarom ook praten de EU-leiders niet over het immigratieprobleem met de Afrikaanse leiders…

  Door:
  Angélica de Sancé”
  (voor www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten