Forbes: ‘Europa heeft energiecrisis aan zichzelf te danken en betaalt nu zware prijs’

Datum:
  • dinsdag 22 februari 2022
  • in
  • Categorie: , , ,

  • ‘Alles wat fout kan gaan, zal fout gaan,’ ........




    Forbes: ‘Europa heeft energiecrisis aan zichzelf te danken en betaalt nu zware prijs’


    Het inzetten op windenergie heeft volgens de oprichter van The Energy Daily volkomen verkeerd uitgepakt voor Europa. Dan laten we het verwoestende effect die deze extreem kostbare en inefficiënte klimaattotempalen hebben op het landschap, het milieu en de gezondheid van mens en dier nog maar even buiten beschouwing.

    ————————————————————————

    Ruim 95% Europese gasreserves verbruikt – Gazprom komt gewoon contractuele verplichtingen na. Het is de EU die over uw en mijn rug weigert extra Russisch gas te kopen om zo de ‘Great Reset’ en ‘Green New Deal’ erdoor te kunnen drukken

    —————————————————————————–

    ‘Alles wat fout kan gaan, zal fout gaan,’ haalt Forbes energie specialist Llewellyn King, oprichter van The Energy Daily (1973) de bekende ‘Wet van Murphy’ aan als hij de Europese energiecrisis analyseert. Zoals verreweg de meeste experts wijt hij deze crisis aan Europa zelf, en niet of nauwelijks aan Rusland. Gazprom komt trouwens gewoon al zijn contractuele verplichtingen na. Het is de EU zelf die weigert extra gas bij Rusland in te kopen, en er bewust voor kiest dat uw mijn energiekosten nu door het dak gaan om zo de ‘Great Reset’ en de ‘Green New Deal’ erdoor te kunnen drukken.

    Europa heeft gegokt en verloren, constateert King. Onze overheden rekenden erop dat de prijzen laag zouden blijven omdat we uit genoeg leveranciers zouden kunnen blijven kiezen. Rusland zou de toegang tot onze markt harder nodig hebben dan wij hun gas. Deze drie even naïeve als gemakzuchtige uitgangspunten bleken volkomen fout, en daar betalen wij burgers en MKB’ers nu letterlijk een torenhoge prijs voor.

    Van diverse kanten ontvingen we berichten van mensen en bedrijven die geconfronteerd werden met een 5 tot 6 keer hogere gas- en/of elektriciteitsprijs als vorig jaar. Deze volkomen onnodige absurde prijzen zullen nog véél hoger zal worden indien er een oorlog uitbreekt met Rusland. Sowieso zijn de Europese gasreserves inmiddels met 95,3% uitgeput. Dat houdt in dat slechts een paar ijskoude weken voldoende zullen zijn om de bodem te bereiken, en de verwarming bij miljoenen uit kan gaan.

    Gazprom komt verplichtingen na; EU weigert extra gas te kopen

    King schrijft dat Rusland de gastoevoer naar Europa eerst heeft afgeknepen, om de kraan pas daarna weer met horten en stoten open te draaien. De schade zou toen al zijn aangericht. Maar klopt dat wel? Gazprom houdt vol dat het altijd zijn contractuele verplichtingen jegens Europa is nagekomen (2). Tot nu toe is geen enkel bewijs van het tegendeel geleverd.

    Bovendien zijn het de Duitsers die – mede onder grote druk van Washington en Brussel – nog altijd weigeren de Nordstream II pijpleiding te openen, waardoor de prijzen weer snel zouden kunnen dalen. Desondanks uitte EC president Ursula von der Leyen de schaamteloos onbeschofte en misleidende beschuldiging dat Gazprom ‘bewust zo min mogelijk gas levert.’ NEE, dit is NIET waar. Het is de EU dat weigert het benodigde extra gas van Rusland te kopen. De pijpleiding ligt klaar, maar Brussel en Berlijn, waar nu een extremistisch linksgroenliberaal regime de scepter zwaait, willen niet.

    King erkent dit. ‘In uitgebreide telefoontjes met handelaren, facilitators, juristen en een globale energie en diplomatie expert wordt mij verteld dat vaste contracten stevig overeind staan. Zelfs Gazprom… heeft enige zekerheid nodig in zijn gasexporten.’ Rusland kan het gas dat voor Europa was bedoeld ondertussen prima kwijt aan China.

    Inzetten op windenergie heeft volkomen verkeerd uitgepakt

    De energie specialist wijst erop dat het vol inzetten op windenergie door de EU volkomen verkeerd heeft uitgepakt. Toen het in de zomer en herfst van 2021 in 60 jaar tijd niet zó weinig waaide, werd de vroeger zo zekere Europese energiestabiliteit dankzij het almaar groter aantal wordende windmolens aan het wankelen gebracht. Dat probleem werd verder verergerd door het sluiten van steeds meer kolen- en kernenergie centrales. Frankrijk kiest daarom eieren voor zijn geld aan gaat nog meer inzetten op nucleaire energie, en zelfs Nederland overweegt nu serieus twee kerncentrales te bouwen. Tegelijkertijd doen Duitsland en België kernenergie juist in de ban.

    Nederland is weliswaar slechts voor 15% afhankelijk van Russisch gas – tegen meer dan 50% voor de EU -, maar vergis u niet: als het Russische gas helemaal wegvalt, dan kunnen noch Noorwegen, noch de VS, noch Qatar de tekorten op korte termijn compenseren. De prijzen zullen dan nogmaals compleet door het dak gaan, ontelbare bedrijven die dankzij de (al even onnodige en absurde) Covid lockdown maatregelen toch al op het randje van omvallen staan het laatste zetje geven, en wijd verspreide bittere armoede creëren, zowel op het gebied van energie als van de broodnodige inkomsten om andere eerste levensbehoeften te kunnen kopen.

    En wat dacht u in dit verband van de aanstormende wereldwijde hongersnood in 2022-2023? Inderdaad, ook veroorzaakt door het overhaast stopzetten van fossiele energie door deze kwaadaardige globalistische World Economic Forum sekte.

    ‘Alles wat fout kon gaan, is fout gegaan’

    Of u dan nog steeds zo blij bent met de ‘Great Reset’ die het regime Rutte/Kaag onverkort blind uitvoert, of met de monstrueus veel geld verslindende ‘Green New Deal’ van Frans Timmermans, wagen wij te betwijfelen.

    Kings conclusies: ‘Europa heeft verkeerd gegokt op de actuele markt, Rusland, en de wind. Zo ongeveer alles wat fout kon gaan, is fout gegaan.’ (1)

    Als we nog enigszins op eerlijke verkiezingen zouden kunnen vertrouwen, zou u daar op 16 maart uw ongenoegen over kunnen laten blijken. Maar aangezien onze parlementaire democratie overduidelijk niet meer functioneert, omdat het regime Rutte/Kaag ons land volledig heeft uitgeleverd aan het WEF, de EU en de WHO, is de gang naar de stembus op die datum volkomen zinloos.

    Voor de zoveelste keer is namelijk aangetoond dat men in Brussel, Den Haag en Davos helemaal niets geeft om het welzijn en de toekomst van de burgers. Wij zijn slechts opofferbare pionnetjes om hun daadwerkelijk in oprichting zijnde communistische klimaat-vaccindictatuur te realiseren, een gruwelijk visioen voor iedereen die nog enige waarde hecht aan vrijheid, welvaart, zelfbeschikking en gezondheid.

     

    Xander

    (1) Forbes
    (2) Russia Today

    0 reacties :

    Een reactie posten