Explosieve informatie uit Duitsland: 1 op 25 mensen declareerde zorg als gevolg van vaccinatieschade

Datum:
 • maandag 28 februari 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  

  2,5 tot 3 miljoen mensen behandeld wegens bijwerkingen  Explosieve informatie uit Duitsland: 1 op 25 mensen declareerde zorg als gevolg van vaccinatieschade


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:29

  Terwijl de oorlog in Oekraïne volop woedt, komt er ook explosieve informatie naar buiten over de coronavaccins. De Duitse zorgverzekeraar BKK ProVita heeft een bericht gepubliceerd over bijwerkingen na de coronaprik.

  Informatieanalist Wouter Aukema en arts Paul van Hoek hebben het uitvoerig bestudeerd. In een Twitterdraadje schrijven ze dat de zorgverzekeraar declaraties op vaccinatieschade na het coronavaccin heeft geanalyseerd en een waarschuwing afgeeft richting de Duitse overheid.

  Er is volgens het tweetal keihard bewijs voor een factor 10 onderrapportage bij het Duitse Lareb en het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA). Het blijkt dat één op de 25 mensen zorg declareerde als gevolg van vaccinatieschade.

  Oversterfte

  Aukema en Van Hoek hebben de analyse en berekening van BKK ProVita aangehouden tegen de cijfers van het Paul Ehrlich-Instituut, de Duitse geneesmiddelenautoriteit, en EudraVigilance, de Europese database van rapporten over vermoedelijke bijwerkingen van geneesmiddelen. “Lijkt te kloppen,” schrijven ze.

  Ze vragen zich nu af hoe het in Nederland zit qua bijwerkingen en meldingen aan het Lareb. Er zijn 194.475 meldingen gedaan per 33,8 miljoen prikken. Dat is 1 melding op de 175 prikken.

  Aukema en Van Hoek willen weten wanneer zorgverzekeraars als OHRA, Achmea of Vektis hun data gaan publiceren en of het RIVM en CBS ten behoeve van het onderzoek naar oversterfte ook in deze declaratiedata duiken.

  2,5 tot 3 miljoen mensen behandeld wegens bijwerkingen

  Bestuurslid Andreas Schöfbeck van BKK ProVita analyseerde ruim zeven maanden lang gegevens van ruim 10 miljoen individuen. Van de 10,9 miljoen verzekerden werden er 216.695 behandeld wegens bijwerkingen. Ter vergelijking: het Paul-Ehrlich-Insituut meldt er 244.576 op 61,4 miljoen mensen.

  Schöfbeck sprak van een ‘alarmerend signaal’ en pleit dringend voor meer onderzoek. Hij schat dat er in Duitsland zo’n 2,5 tot 3 miljoen mensen zijn behandeld wegens bijwerkingen die optraden na het coronavaccin.  0 reacties :

  Een reactie posten