Advertentiebombardement tegen ’de stadhuispartijen’ duurt tot aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Datum:
 • dinsdag 8 februari 2022
 • in
 • Categorie: ,
 • DEN HELDER - Deze coalitie heeft de Helderse bevolking een behoorlijke kool gestoofd’


  Delano Weltevreden 8-2-2022


  Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart zullen er regelmatig advertenties verschijnen tegen de politieke partijen die de vestiging van een stadhuis op Willemsoord mogelijk hebben gemaakt. Dat zegt voorzitter Paul Schaap van erfgoedstichting SBCE.

  Zo’n twee jaar geleden zijn er al enkele advertenties geplaatst. Daarin zijn de coalitiepartijen die het plan mogelijk hebben gemaakt op de korrel genomen. Afgelopen zaterdag is een nieuwe advertentie verschenen tegen ’de stadhuispartijen’ Beter voor Den Helder, VVD, CDA, Seniorenpartij, Stadspartij, PvdA en ChristenUnie.

  Voorzitter Paul Schaap van SBCE: ,,In onze eerdere campagne tegen dit niet integere gemeentebestuur, hebben wij al aangekondigd dat we hier vlak voor de verkiezingen op terug zouden komen. Daar hebben we nu een begin mee gemaakt. Er zullen de komende weken nog meer advertenties volgen. We spelen daarmee in op de wens van een flink deel van de Helderse bevolking die ons nog steeds steunt. Ook financieel.’’

  Streep

  De coalitie vindt dat er een streep moest worden getrokken onder de discussie over het stadhuis. Het mocht niet opnieuw een rol spelen bij de verkiezingen, vonden zij. Daarom zijn alle (destijds) zeven coalitiepartijen achter het plan gaan staan. Schaap: ,,De stadhuispartijen denken dat de race al gelopen is. Zij hebben nog steeds geen idee hoe boos de inwoners van Den Helder zijn over het feit dat de belofte uit het coalitieakkoord om het stadhuis in het centrum te vestigen niet is nagekomen. En ook dat alle pogingen voor inspraak door de stadhuispartijen de afgelopen twee jaar om zeep zijn geholpen. Neem van mij aan dat de VVD, PvdA, CDA, ChristenUnie, Seniorenpartij, Stadspartij en Beter voor Den Helder hier flink op afgerekend zullen worden bij de komende gemeenteraadsverkiezing.’’

  Dat hierover onder de bevolking nog veel pijn zit, is volgens Schaap overduidelijk: ,,Uit recent onderzoek van NH Nieuws en Kieskompas blijkt dat het Helderse gemeentebestuur een heel dikke onvoldoende krijgt. Het stadsbestuur komt ook als een van de allerslechtste gemeentebesturen in de hele provincie Noord-Holland uit de bus. Uit het onderzoek blijkt ook dat 75 procent van de bevolking nog steeds problemen heeft met de stadhuisplannen op Willemsoord. Uit een eerder door de gemeente gehouden onderzoek bleek dat van de Helderse bevolking nog maar elf procent enig vertrouwen had in het gemeentebestuur. Met die waarschuwing is niets gedaan. Dat heet arrogantie van de macht.’’

  Meegerekend

  Paul Schaap verwacht dat het stadhuis op Willemsoord geen 27 miljoen euro gaat kosten. ,,Mogelijk zelfs twee keer zoveel als alle infrastructurele werken meegerekend worden. Deze coalitie heeft de Helderse bevolking een behoorlijke kool gestoofd. Al dat geld zal de komende jaren door de bevolking via de lokale lasten opgebracht moeten worden. En er leven hier al zoveel gezinnen op en onder de armoedegrens. De politieke afrekening zal in maart aan de stadhuispartijen worden gepresenteerd.’’

  In een open brief aan de gemeenteraad vraagt SBCE de Helderse volksvertegenwoordiging om de stekker te trekken uit de bouw van het stadhuis.

  Vermooten

  Raadslid Marinus Vermooten zat niet in de gemeenteraad toen het besluit in februari 2019 werd genomen. Hij is later dat jaar voor de Seniorenpartij in de gemeenteraad gekomen, nadat Ilse Kootkar wegens drukke werkzaamheden uit de raad stapte. Vermooten benadrukt dat hij altijd tegen een stadhuis op Willemsoord is geweest. Voordat hij in de raad kwam, heeft de Seniorenpartij hem als commissielid bij het grof vuil gezet, omdat hij zich tegen het stadhuisplan had uitgesproken. Ook commissielid Dirk Gorter werd bedankt. Vermooten en fractievoorzitter Carla van Driesten zijn na een ruzie met wethouder Remco Duijnker uit de Seniorenpartij gestapt. Zij vormen nu samen de fractie van Samen Actief Senioren.

  Noordhollands Dagblad

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Ieder College in welke Gemeente dan ook waar VVD, CDA, PvdA en Cu in zit is het een corrupte bende en dat geldt natuurlijk ook voor Den Helder eb buurgemeente Hollands Kroon.
  In een land waar een (oud) topambtenaar de meest gore (sex)streken kon uithalen, gesteun door de complete justitiële top en het overgrote deel van Regering en 2e en 1e Kamer, hoef je nergens meer van op te kijken. Dit land is tot op het bot verrot.

  Een reactie posten