Zelfs vier injecties beschermen niet tegen Omicron

Datum:
 • dinsdag 18 januari 2022
 • in
 • Categorie: ,
 • Vier doses vaccin bieden onvoldoende bescherming tegen de Omicron-variant van covid-19, zo blijkt uit een nieuwe studie uit Israël.


  18-1-2022


  Het Agentschap voor de Volksgezondheid adviseert iedereen van 18 jaar en ouder een derde dosis vaccin te nemen – een zogenaamde “boosterdosis”.

  In Israël is aan delen van de bevolking een vierde injectie gegeven, wat een “tweede boosterdosis” wordt genoemd.

  Maar een nieuwe studie door onderzoekers van het grootste ziekenhuis van Israël, Sheba Medical Center, toont aan dat zelfs een vierde prik onvoldoende bescherming biedt tegen Omicron, de variant van Covid-19 die nu het meest voorkomt, dat melden The Times of Israel en Reuters.

  De vierde dosis levert meer antilichamen op dan de derde dosis, maar is nog steeds niet genoeg om voldoende bescherming tegen het virus te bieden.

  “We zien een toename van het aantal antilichamen, hoger dan na de derde dosis. Maar tegelijkertijd zien we dat veel mensen die een vierde dosis hebben gekregen geïnfecteerd zijn met Omicron. Zeker, iets minder dan in de controlegroep, maar nog steeds veel infecties,” zegt professor Gili Regev-Yochay.

  “De conclusie is dat het vaccin zeer goed werkt tegen Alpha en Delta, maar niet goed genoeg tegen Omicron.”

  Volgens Gili Regev-Yochay is het waarschijnlijk niet mogelijk om met de huidige vaccins een afdoende bescherming tegen Omicron te bereiken.

  “Wij weten nu dat het niveau van antilichamen dat nodig is om bescherming te bieden tegen infectie door omicron waarschijnlijk te hoog is voor het vaccin, ook al is het een goed vaccin,” zegt zij.

  De studie omvatte zowel de vaccins van Pfizer als die van Modena.


  Copyright © 2021 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

  COVID-19 VACCIN DOSSIER   Volg Frontnieuws op Telegram 

  0 reacties :

  Een reactie posten