Vierde vaccinatie faalt ook – Eerste gegevens uit Israël

Datum:
 • vrijdag 7 januari 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 • Ook de vierde vaccinatie geeft geen langdurige effectiviteit tegen covid. Dit blijkt uit de eerste studieresultaten uit Israël. Hoewel de antilichaamspiegel kortstondig stijgt na een tweede “booster”, de vierde mRNA-behandeling in totaal, daalt hij snel weer, schrijft Waldo Holz.


  6-1-2022


  De toename van antilichamen na een vierde vaccinatie, is “niet erg indrukwekkend”, vertelde Gila Regev woensdag aan het Israëlische “ynet”. Zij leidt het onderzoek naar “de effectiviteit van de vierde vaccinatie.”

  Slechts kort antilichamen

  Kort na de vierde vaccinatie zit men weer op hetzelfde antilichaamniveau als na de derde, zei Regev. Na de derde vaccinatie dalen de meetbare antilichamen na ongeveer 10 weken weer, en snel. Bescherming tegen Omikron is ook een vraag. Momenteel spreken de resultaten in het geheel niet in het voordeel van de vaccinatie.

  Het hoofd van de studie had op meer gehoopt van de tweede “booster”, zoals “ynet” meldt. Dit zou het Israëlische vaccinatiebeleid wel eens in de steigers kunnen zetten. Blijven vaccineren, een paar keer per jaar, lijkt geen wenselijk scenario, althans niet voor de onderzoeksleider: “Het kan niet de bedoeling zijn om je om de vier maanden of zo opnieuw te laten vaccineren tegen het coronavirus”.

  “Gelijkaardige” bijwerkingen

  In ieder geval zijn dit nieuwe geluiden uit Israël, dat wereldwijd voorop loopt als pionier op het gebied van Pfizer-vaccins. Het is het wereldtestlaboratorium en hoewel Regev teleurgesteld is over de vierde inenting, roept zij “dringend” op tot de derde inenting. Een fundamentele verschuiving van het vaccinatiebeleid lijkt dus niet in het verschiet te liggen.

  Op woensdag zijn ze met de vierde dosis begonnen. Na 3 doses Pfizer, krijgen 150 deelnemers nu Moderna. De eerste proef in zijn soort wereldwijd. Het zou kunnen zijn, volgens de onderzoeksleiding, dat een combinatie “beter” is.

  Het Shiba ziekenhuis bij Tel Aviv is meer dan een week geleden begonnen met de proef met de vierde vaccinatie. Op zondag werden de eerste resultaten bekendgemaakt. Wat de bijwerkingen betreft: “vergelijkbaar met na de derde dosis”.


  Copyright © 2021 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

  COVID-19 VACCIN DOSSIER   Volg Frontnieuws op Telegram

  0 reacties :

  Een reactie posten