‘Tot mijn schrik heb ik geconcludeerd dat ik bij een massapropagandamachine werkte: het NOS Journaal’

Datum:
 • dinsdag 11 januari 2022
 • in
 • Categorie: , , , ,
 •  “Waarom neemt het Journaal klakkeloos alle informatie aan van het RIVM, OMT en de regering?” vraagt ze.
  ‘Tot mijn schrik heb ik geconcludeerd dat ik bij een massapropagandamachine werkte: het NOS Journaal’


  Op dinsdag 26 april organiseert de NOS een reünie voor oud-journaalmedewerkers. Ook Janneke Monshouwer, voormalig productiemedewerker bij de NOS, kreeg een uitnodiging. In een uitgebreide brief, die is gepubliceerd door de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020, laat ze weten waarom ze de uitnodiging afslaat.

  “Ik was eerst enthousiast omdat ik (meestal) met veel plezier bij het Journaal heb gewerkt. Maar bij nader inzien trek ik mijn aanmelding voor dit evenement terug,” schrijft Monshouwer.

  “Het belangrijkste punt waarom ik me afmeld is toch dat ik me diep schaam voor het Journaal vanwege onder andere de eenzijdigheid van de berichtgeving (understatement) en de schaamteloze propaganda voor EU en globale zaken, de klimaatagenda en de onophoudelijke coronavaccinatiepropaganda,” licht ze toe.

  Klakkeloos

  Monshouwer zegt in het Journaal vragen te missen over Covid-19 en varianten. “Waarom wordt dit als een pandemie beschouwd? En waarom wordt het publiek zoveel angst aangejaagd door de media? Corona is toch (gelukkig) veel minder ernstig met veel minder sterfgevallen dan bijvoorbeeld ebola? Is het alleen om mensen zover te krijgen om zich te laten inenten? Eén, dan twee, dan drie keer en wellicht vier keer en meer.”

  “Waarom neemt het Journaal klakkeloos alle informatie aan van het RIVM, OMT en de regering?” vraagt ze. “Die gegevens horen toch gecheckt te worden? En zeker de deugdelijkheid van de PCR-testen, zeker als de noodwet, lockdowns en alle andere beperkende maatregelen daarop gebaseerd zijn?”

  Medeverantwoordelijk

  Door hun slaafse berichtgeving klaag ik de media en dus ook het NOS Journaal aan als medeverantwoordelijk voor alle schade die is/wordt opgelopen door de bevolking en de maatschappij, aldus Monshouwer.

  “Tot mijn schrik en verdriet heb ik geconcludeerd dat ik al van 1 januari 1965 tot 1 september 1990 bij een ‘massapropagandamachine’ werkte: het NOS Journaal,” benadrukt ze.

  Het Journaal is nooit kritisch of onderzoekend, ook niet de correspondenten in Londen, New York en Washington. Ze volgen gewoon als slaafjes wat grote persagentschappen, officiële woordvoerders en spindoctors ze voorkauwen, schrijft de oud-journaalmedewerker in de brief.  0 reacties :

  Een reactie posten