Neuroloog waarschuwt: kans op hartspierontsteking na tweede injectie 4 keer zo groot

Datum:
 • dinsdag 11 januari 2022
 • in
 • Categorie: ,
 • De kans op een hartspierontsteking na de tweede injectie is vier keer zo groot als na de eerste injectie, zei neuroloog Jan Bonte aan tafel bij De Nieuwe Wereld.  Neuroloog waarschuwt: kans op hartspierontsteking na tweede injectie 4 keer zo groot


  De kans op een hartspierontsteking na de tweede injectie is vier keer zo groot als na de eerste injectie, zei neuroloog Jan Bonte aan tafel bij De Nieuwe Wereld.

  Immunologen die daar heel erg veel over weten, zeggen dat de kans bij een derde booster nog weleens veel hoger zou kunnen zijn, aldus Bonte. “Ik zou van alle fanatici die voor vaccineren zijn willen weten: hoeveel boosters durf je je kind te geven? Hoeveel schade gaat dat opleveren?”


  Fors verhoogd

  De neuroloog wees erop dat het risico voor jonge mannen het grootst is. Er wordt altijd gezegd dat het milde gevallen zijn en patiënten snel herstellen, maar kinderen en volwassenen met een hartspierontsteking hebben een verhoogde kans om te overlijden aan een hartaandoening, benadrukte Bonte.

  “Vooral de kans op een acute hartstilstand, acute hartdood is in de jaren daarna verhoogd,” zei hij. “Fors verhoogd. Dus ook al is het risico klein, een deel van die kinderen gaat daaraan overlijden, terwijl de kans om te overlijden aan Covid-19 nagenoeg nul is.”

  Minstens

  Er waren in Groot-Brittannië twee gezonde kinderen per miljoen. Voor de ouders is dat een drama, maar de sterfte aan influenza en het RS-virus is bij jonge kinderen minstens 10 keer zo hoog, zei hij. “Minstens.”

  “Wat zijn we dan aan het doen?”  0 reacties :

  Een reactie posten