Kroatië verlaat anti-Rusland front: “Wij hebben er niets mee te maken”

Datum:
 • maandag 31 januari 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  de Kroatische president Milanović heeft nu een vertrek van zijn land uit de NAVO aangekondigd,.....
  Kroatië verlaat anti-Rusland front: “Wij hebben er niets mee te maken”


  (Vertaling: E.J. Bron)

  De westerse massieve bedreiging tegen Rusland, maar ook het door de NAVO verbreide verdraaide beeld van een zogenaamde op handen zijnde aanval op Oekraïne krijgt scheuren: de Kroatische president Milanović heeft nu een vertrek van zijn land uit de NAVO aangekondigd, mocht het in Oekraïne tot een oorlog komen. “De NAVO versterkt haar aanwezigheid, wij hebben er niets mee te maken en zullen er ook niets mee te maken hebben. Als het tot een escalatie komt, trekken wij ons tot en met de laatste Kroatische soldaat terug”, zei Milanović.

  De president benadrukte bovendien dat de actuele toespitsing “niets met Oekraïne te maken zou hebben, maar met Biden´s politiek, waarin ik tegenstrijdigheid en een gevaarlijk gedrag zie.” En verder: “Er is geen plek voor Oekraïne in de NAVO”, omdat het “een van de corruptste landen ter wereld” zou zijn. Het zou niet toegestaan mogen worden dat “extremisten” invloed op de politiek nemen, “en daarom zal Kroatië daar niet aan meedoen.” Kroatië zou zich verre moeten houden van het conflict “als van een brand”. De ontwikkeling van de gasprijzen zou aantonen “dat deze confrontatie met Rusland niet de verstandigste is.”

  Kroatië heeft er sinds het sturen van zogenaamde Battlegroups van de NAVO naar de oostelijke flank steeds aan deelgenomen, en wel in het kader van het door de VS aangevoerde gevechtseenheid in Polen. Afgelopen maandag kwam het achtste contingent van de Kroaten net uit Polen terug, ongeveer 350 soldaten.

  Bron:
  unser-mitteleuropa.com

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten