Klaus Schwab: Europese chipwet is belangrijke stap richting ‘het fysieke brein voor digitalisering’

Datum:
 • dinsdag 25 januari 2022
 • in
 • Categorie: ,
 • Von der Leyen wil met de EU een grotere rol opeisen in de wereldwijde productie van chips.


  De EU zal begin volgende maand voorstellen bekendmaken voor nieuwe wetten die de chipproductie op eigen bodem moeten stimuleren, kondigde EU-baas Ursula von der Leyen aan in een online speech voor de virtuele editie van het World Economic Forum.

  Von der Leyen wil met de EU een grotere rol opeisen in de wereldwijde productie van chips. De geavanceerdste chips moeten op Europese bodem worden gemaakt. De wetgeving die dit alles mogelijk moet maken, heet de European Chips Act, oftewel de Europese chipwet.


  Grondige digitale transformatie

  Tussendoor sprak de voorzitter van de Europese Commissie met Klaus Schwab, de grote man achter het World Economic Forum. Hij was vooral geïnteresseerd in de chipwet, ‘omdat dit een belangrijke stap is in de richting van het creëren van het fysieke brein voor digitalisering’.

  Europa heeft al een plan om tegen 2030 een ‘grondige digitale transformatie’ door te voeren. Volgens de krant De Tijd gaat onderzoekscentrum Imec een sleutelrol spelen in de Europese chipstrategie. Het maakt prototypes van de kleinste chips, twee nanometer of kleiner.

  Brein

  In 2016 kondigde Schwab in een interview met de Franstalige publieke omroep van Zwitserland aan dat ‘draagbare technologie’ zal worden geïmplanteerd in ons brein of onder onze huid.
  0 reacties :

  Een reactie posten