Kijk: Minister Kuipers weigert antwoord te geven op vraag die Gideon van Meijeren 4 keer stelt

Datum:
 • vrijdag 21 januari 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •   “Ik citeer hier uit de Volkskrant,” benadrukte Van Meijeren.  21-1-2021


  Kijk: Minister Kuipers weigert antwoord te geven op vraag die Gideon van Meijeren 4 keer stelt

  Gideon van Meijeren (FVD) confronteerde zorgminister Ernst Kuipers donderdag met een uitspraak die hij vorig jaar heeft gedaan over de avondklok. “Mijn vraag is: waarom heeft de heer Kuipers destijds pas een dag na de afschaffing van die avondklok aangegeven dat die geen effect heeft gehad in plaats van al veel eerder, zodat we niet zo lang onder die maatregel gebukt hadden hoeven gaan?”

  Kuipers beweerde dat Van Meijeren hem onjuist citeerde en zei: “Ik heb gezegd dat na afloop de avondklok geen aantoonbaar effect had gehad op het aantal ziekenhuisopnames in Nederland.”

  Van Meijeren zette de minister voor het blok en verwees naar een artikel dat op 12 augustus vorig jaar in de Volkskrant is verschenen, waarin staat dat Kuipers al twee maanden na invoering van de avondklok zag dat die in geen enkele regio had geleid tot een knik in de curve van de ziekenhuisopnames. Daarnaast zei Kuipers dat hij die cijfers met het ministerie heeft gedeeld, maar dat ze er niets mee deden en de avondklok toch weer werd verlengd. Tot slot zei hij dat de avondklok geen enkel effect heeft gehad. “Ik citeer hier uit de Volkskrant,” benadrukte Van Meijeren.

  Kuipers ‘was blij’ met de invoering van de avondklok

  “Dat betekent dus dat de heer Kuipers al een maand voordat de avondklok werd afgeschaft wist dat die geen effect heeft gehad. Waarom heeft hij dat toen niet direct aangegeven?” vroeg het FVD-Kamerlid.

  “Wat ik gezegd heb, is dat de avondklok geen aantoonbaar effect had gehad op de ziekenhuisopnames in Nederland. Punt. Waarvan akte,” aldus Kuipers.

  Van Meijeren wees erop dat de oorspronkelijke reden om de avondklok in te voeren het doorbreken van de curve van de ziekenhuisopnames was. “Dat doel was zinloos en daar kwam Kuipers twee maanden na invoering van de avondklok achter. Hij trok een dag nadat hij was afgeschaft pas aan de bel? Waarom heeft hij een maand lang zijn mond gehouden, terwijl hij wel iedere week bij tal van programma’s op televisie zat te babbelen over het coronabeleid?” vroeg hij.

  Kuipers zei dat hij ‘blij was’ met de invoering van de avondklok, maar dat hij alleen geen impact heeft gehad op het aantal ziekenhuisopnames.

  Bergkamp snoert Van Meijeren de mond: ‘Het is nu klaar’

  Van Meijeren beklaagde zich over het feit dat hij geen antwoord kreeg op de kernvraag. Hij vroeg nog een keer waarom Kuipers niet publiek kenbaar heeft gemaakt dat de avondklok geen invloed had op de ziekenhuisopnames, terwijl de avondklok juist daarvoor bedoeld was.

  “Ik was in mijn vorige rol geen onderdeel van het kabinet. Ik maakte niet het beleid. Het was ook niet aan mij om iets over het beleid te zeggen,” zei Kuipers.

  Van Meijeren stelde de vraag nóg een keer. “Waarom heeft u Nederland niet publiekelijk geïnformeerd dat die avondklok totaal geen effect had op de ziekenhuisopnames?”

  Er gebeurde vervolgens iets opmerkelijks. Kamervoorzitter Vera Bergkamp (D66) vroeg minister Kuipers (D66) niet om antwoord te geven op de vraag, maar snoerde Van Meijeren de mond. “U heeft nu vier keer dezelfde vraag gesteld en ik kan me niet voorstellen dat de minister een ander antwoord geeft.” Ze voegde toe dat ‘het een beetje op een ondervraging begint te lijken’.

  “Ik heb geen reactie van de minister gehad,” klaagde Van Meijeren.

  Toen hij zei dat hij niet anders kan dan constateren dat de minister weigert te antwoorden op een vraag die hij vier keer heeft gesteld, zei Bergkamp: “Het is nu klaar.”  3 reacties :

  Anoniem zei

  Hugo de Jonge is een doorgesnoven psychopaat maar het lijkt er op dat we met doodshoofd Kuipers van de regen in de drup zijn beland. Hoe is het mogelijk dat Rutte keer op keer dit soort idioten om zich heen verzamelt.

  Unknown zei

  Gideon heeft absoluut nog veel te leren, maar vasthouden en blijven doorbijten kan hij geweldig!!Bravo Gideon!!

  Anoniem zei

  Zowel van Gideon van Meijeren als Pepijn van Houwelingen van FvD zijn zeer hoog opgeleide mensen dus die weten zeer goed waar ze het over hebben. Dat kan van het overgrote deel van regering en Kamer niet gezegd worden.

  Een reactie posten