Fotograaf maakt iets ‘heel bijzonders’ mee op Museumplein: ‘Ik ben echt flabbergasted, hierover niets in de media’

Datum:
 • maandag 3 januari 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 • Fotograaf en cameraman Guus Schoonewille laat weten dat hij vandaag iets heel bijzonders heeft meegemaakt op het Museumplein in Amsterdam.


   2 januari 2022 


  Hij zag het volgende gebeuren: om 12.00 uur vormde de politie een cirkel om het Museumplein terwijl duizenden mensen werden toegelaten op het plein.

  Om 12.45 uur vorderde de politie de menigte het plein te verlaten via de Van Baerlestraat. Daar had de politie ondertussen de ME neergezet. De menigte liep zich vervolgens vast op de ME en kon geen kant op, aldus Schoonewille. Daarna kwamen steeds meer ME-busjes, agenten, marechaussee, honden en een spuitwagen de Van Baerlestraat in.

  Overal pallets met gebroken bakstenen

  “Ik kan echt niet begrijpen wat ik vandaag gezien heb,” schrijft Schoonewille op LinkedIn. “De politie dwingt de massa regelrecht in de ME-linies. Ik ben echt flaggergasted. Hierover niets in de media. Moest dit escaleren?”

  “Ik ben er 100 procent van overtuigd dat de ME, politie en Romeo’s vandaag op deze manier hebben geprobeerd de situatie te laten escaleren,” zegt journalist Annelies Strikkers, die ook van de partij was. “Samen met de pallets gebroken bakstenen die overal lagen. Gelukkig trapten de demonstranten hier niet in.”

  Ze deelde onderstaande beelden op Twitter. “Nu staat er een keer op beeld wat ik al vele keren heb gezien bij een coronaprotest, de politie/Romeo’s proberen de boel te escaleren en beginnen ook vaak met het geweld,” schrijft Strikkers.


  Huisarts Frank Peeters reageert: “Benieuwd wat de factcheckers hierover gaan vertellen.”  3 reacties :

  Unknown zei

  Smerige politiebruinhemden!

  Stephan zei

  Ja, verschrikkelijk. Ik was [ gelukkig ] toen de menigte begon te lopen pas rond half twee met nog twee vrienden ter hoogte vd Vondelstraat mee gaan lopen. Dus we hebben niets van de Grapperhaus Knokploegen meegekregen.

  De zgn. 'agenten' die later op de dag de drie Veteranen opgepakt hadden zagen er ook vreemd uit. De meesten hadden van die slim fit stretch jeans aan met van die 'opgeschuurde' plekken erin en verschillende 'politiejasjes' aan.
  Verder : Kettling - het bewust insluiten v/e groep demonstranten - is volgens de Venetian Commission verboden !
  De Commissie van Venetië, officieel Europese Commissie voor Democratie door Recht, is een adviesorgaan van de Raad van Europa, samengesteld uit onafhankelijke deskundigen op het gebied van constitutioneel recht. Het werd opgericht in 1990 na de val van de Berlijnse Muur, in een tijd van dringende behoefte aan constitutionele bijstand in Midden- en Oost-Europa.
  Het woord Kettling laat ons aan 'cattle' [ VEE ] denken en zo behandelt het regime ons ook sinds de afgelopen 22 maanden.

  Anoniem zei

  We mogen niet praten van politiek en rechterlijke macht over de vergelijkingen met voor en tijdens de 2e Wereldoorlog, maar het blijkt dat de vergelijking helemaal opgaat, er is niets veranderd, ook nu worden onschuldige mensen door de fascisten in elkaar geslagen.

  Een reactie posten