Blijf van onze kinderen en onze veteranen af!!!

Datum:
 • dinsdag 18 januari 2022
 • in
 • Categorie: ,
 •  ‘BORN TO BE FREE!’ stond er op de achterkant van zijn jasje, en zo is het maar net! 

  Blijf van onze kinderen en onze veteranen af!!!

  (Door: “Helena”)

  We vonden hem eindelijk terug, ‘onze’ veteraan, aan de rand van het Westerpark waar een vrolijke bijeenkomst van het FVD aan de gang was: de aftrap van de campagne voor de Gemeenteraadsverkiezingen. We hoorden de stem van Christian Terhes (EU-parlementslid), die een vlammend betoog hield voor het behoud van onze vrijheid en tegen het schenden van de mensenrechten, waar men in de EU een fervent tegenstander van is wanneer het in Rusland en Noord-Korea plaatsvindt en dan verontwaardigd met het vingertje wappert naar vooral Poetin en Kim Jong Un, maar als de EU-staatsburgers zich verzetten tegen het EU-regime en in elkaar worden gebeukt, kijkt men de andere kant op!

  We hadden op die 2e januari geen idee hoe een door de staat ‘verboden’ demonstratie zou aflopen, maar de opkomst was gigantisch, een teken dat een deel van de bevolking zich niet laat afschrikken door de hypocriete meest gehate burgermoeder van Amsterdam: “Demonstreren is een grondrecht en het maakt niet uit waar men tegen demonstreert! Je hoeft het niet eens aan te vragen!”

  Maar dat geldt natuurlijk alleen voor haar fans (BLM, KOZP, Antifa, Extinction Rebellion), want het serpent, dat de tegenstanders van het huidige C beleid het liefst vernedert en uitsluit, zou als overtuigd communiste wel eens even laten zien hoe je met grof geweld elk tegengeluid de kop indrukt! Vol trots zou ze de geschiedenisboeken in willen gaan als degene die dat kleine onverzettelijke groepje op de knieën wist te krijgen, zodat het door fossiel Klaus Schwab bedachte masterplan “Covid-19 Ze Greet Rizet!” flink op stoom zou kunnen komen, maar helaas!

  Terwijl wij zagen hoe het Museumplein werd schoongeveegd door een horde wespen in vol ornaat (onherkenbaar en allen uitgerust met wapenstokken en pepperspray) werd er aan de voorkant van de Van Baerlestraat een barricade opgeworpen en een aantal busjes van de marechaussee in stelling gebracht en kwam ook het beproefde middel: het waterkanon (!) in beeld. Een aantal mensen vluchtte paniekerig tussen de barricades door het centrum uit, geen zin om kapotgeslagen te worden zoals dat bijna een jaar geleden als afschrikmiddel veelvuldig in beeld werd gebracht. Wij besloten ons te verplaatsen richting de Rabobank en onze vrienden te bellen die we in het gedrang waren kwijtgeraakt. Tot onze verbazing stonden ze dichterbij dan we dachten: namelijk tussen de ingesloten menigte die de Van Baerlestraat was ingestuurd. “We haken toch niet af? Het is juist zo gezellig hier!”, grapte mijn vriendin die stijf stond van de adrenaline. “En de groep wordt steeds groter!” Ik bekeek het nog even van een afstandje en zag dat ook de kruising bij de Van Baerlestraat richting de Rabobank werd afgesloten en je dus regelrecht in een fuik liep waar je ook aan de achterkant niet meer uit zou komen, het waterkanon had zich inmiddels verplaatst en stond nu recht tegenover de menigte vooraan in de stoet. “Maar eh dat waterkanon…” sputterde ik nog even tegen, waarna mijn vriendin vrolijk met haar gele parapluutje zwaaide. “Ach dan worden we toch een beetje nat!” Het kon natuurlijk erger, het zonnetje scheen en met 16 graden voelde het aan als een mooie lentedag, dus: “Kom op we zijn niet van suiker!”

  Nou daar stonden we dan! De geluiden aan de voorkant van de menigte wisselden zich af met boe-geroep en zo nu en dan een knal van wat vuurwerk (tenminste dat hoopten we en niet dat er in navolging van Rotterdam met scherp werd geschoten), ook zagen we de nodige kleurfakkels de lucht ingaan en begon er na een half uurtje, onder enig gejuich, beweging in de meute te komen waardoor we stukje voor stukje opschoven en ineens vrij rondliepen in een woonwijk waar de bewoners voor de ramen van de vele flats (wel zo veilig) stonden te zwaaien. Het auto- en tramverkeer werd uit veiligheid stilgelegd, omdat de enorme brede stoet zelfs het fietsen onmogelijk maakte! We kregen een bijna euforisch gevoel: We zijn door de linies gebroken! “Liefde, vrijheid geen dictatuur!”

  We probeerden ons het zure arrogante smoelwerk van het hoofd van de Sturmabteilung voor te stellen in de regiekamer van de driehoek toen ze haar plannetje zag mislukken, en dat maakte ons extra vrolijk.

  De 7 kilometer lange wandeling kwam tot stilstand aan de rand van het Westerpark, dat helemaal strak vol stond, er was geen doorkomen aan, de relaxte sfeer daar stond echter in schril contrast met wat er die middag op die kruising bij de Van Baerlestraat had plaatsgevonden en waarvan wij op dat moment nog onwetend waren!

  De veteranen aan de rand van het Westerpark stonden hun wonden te likken, ze wisten niet waar hij was, ‘onze’ veteraan, ze hadden met z’n alleen in de voorste linie gestaan om de klappen op te vangen die voor de ‘onwillige’ vreedzame demonstranten waren bestemd! Want “Ordnung muss sein!” had de 3-hoek bedacht. Daarna had er een razzia plaatsgevonden, waren de veteranen de zijstraten in gerend en had men de woordvoerder, op dat moment Raf de knuffelveteraan, opgepakt en was Arjen, wiens hand kapot was geslagen, terwijl hij nota bene behandeld werd door een EHBO’er, gearresteerd, omdat hij zich verweerde tegen nog meer klappen! De afschuwelijke beelden van de bijtende politiehond die een man over de grond sleurde zagen we ’s avonds bij de staatsomroep (!) maar wel met de toevoeging dat er dan wel iets aan vooraf moest zijn gegaan (!), m.a.w. deze man kreeg zijn verdiende loon!

  Gelukkig vonden we na enig gezoek en op aanwijzing van een paar van zijn strijdmakkers ‘onze’ held die op dat moment door een vrouwelijke veteraan werd behandeld met een zalfje dat de enorme zwelling op zijn linkerhand moest doen afnemen. “Wel verdomme!” Hij knikte en meldde met een cynisch lachje: “Ja, dat is nog het minste (bleek later uit de foto’s van de vele kneuzingen en blauwe plekken over zijn hele lichaam die later evt. als bewijsstukken kunnen worden gebruikt tijdens het tribunaal), ze hebben ons letterlijk kapot geslagen! Maar we hebben gedaan wat we moesten doen en zullen dat blijven doen: de bevolking beschermen!”

  De mannen die hun leven in de waagschaal hadden gesteld voor de staat en destijds zijn uitgezonden naar oorlogsgebieden om daar de burgers te beschermen, worden in het nieuwe ‘normaal’, terwijl ze vreedzame demonstranten beschermen tegen buitensporig politiegeweld, door de staat aangemerkt als ‘nep veteranen’, er zou een onderzoek naar ze moeten worden ingesteld! De verdachtmakingen op het staatsjournaal waren tenenkrommend: “De meesten halen die pakjes uit een dumpwinkel!”

  Welnu, beste lezers van E.J. Bron, wat er de afgelopen weken is gebeurd, mag je natuurlijk niet vergelijken met de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog, maar ik doe het toch!

  Een delegatie van veteranen en demonstranten stond op woensdag 5 januari voor het gerechtsgebouw in Amsterdam om Arjen (die nog steeds vastzit) sympathie te betuigen. Men wachtte in de stromende regen, op bevel van de politie ver weg van de overkapping (die nog enige bescherming bood tegen de striemende wind) beheerst af, totdat bekend zou worden of de man die dag vrij zou komen. Het antwoord was nee!!!! En wat we uit betrouwbare bronnen hebben vernomen: juist omdat die sympathie niet in zijn voordeel had gewerkt! We zagen boven op de 2e verdieping een d666 rechter, in vol ornaat, voor een enorme glazen wand neerkijken op de mannen die in de stromende regen de Veteranenvlag vasthielden en op de rest van het ‘plebs’ dat stond te verkleumen! We spraken met Eline van Onrecht TV, die het doemscenario al schetste: “Ze pakken alle tegenstanders en ook systematisch alle vloggers op! Onze beelden van de frontlinies mogen niet meer gedeeld worden, je krijgt een ban op Facebook, ik vrees het ergste!”

  We zijn inmiddels beland in een oorlog, de overgrote meute makke schapen heeft geen idee (!) en sluit zich gewillig aan in de prikstraten voor de ‘booster’ en hoopt vurig dat het 2G-beleid van de staat zo gauw mogelijk wordt ingevoerd, zodat zij hun ‘vrijheid’ terug zullen krijgen (ze zijn braaf geweest) en de snappies zullen worden bestraft met uitsluiting, zelfs tot de voedselvoorziening (!), maar de strijd is nog niet gestreden!

  Intussen is Max van de Berg (Onrecht TV), een jongen die nooit een vlieg kwaad heeft gedaan maar naar zijn beleving handelt uit naam van Jezus, vastgezet en aangemerkt als staatsgevaarlijke gek. Is ook Eline haar journalistieke vrijheid kwijt, maar ook haar integriteit, want wàt is ze kapot gemaakt in de regionale media (die haar het liefst in een inrichting zou zien verdwijnen!) en zit nu haar ‘zonde’ – het filmen van de fakkeloptocht in Den Haag waar Max deel van uitmaakte – te overdenken in een kille cel! Heeft Huig Plug voor het schenden van de 50 meter afstand regel voor de 2e keer de binnenkant van het gevang gezien en zal hij wellicht binnen afzienbare tijd moeten aankloppen bij de daklozenopvang, zit ‘revrouwlutie’, bekend van haar reportages van de gele hesjes demonstraties in Parijs, Den Haag en Amsterdam, haar straf uit omdat ze iets onaardigs tegen een agent zou hebben gezegd nadat er met het waterkanon vol in haar gezicht is gespoten, en is de verwachting dat Arjen er na enkele weken gevangenisstraf, een boete van 350 euro en een taakstraf van 40 uur met een strafblad vanaf komt.

  Om dit lange epistel nu toch positief af te sluiten: We waren er eergisteren, zondag 16 januari, weer bij op dat verdomde Museumplein en moesten tot onze tevredenheid vaststellen dat het politiegeweld tegen vreedzame demonstranten van twee weken geleden eerder alleen maar meer vrijheidsstrijders heeft opgeleverd. Vanuit drie richtingen dromde het plein vol en was de sfeer relaxed, vriendelijk en vooral weer heel vreedzaam! Naast de hechte groep veteranen, die almaar groter wordt, ging mijn trots op dat moment ook uit naar dat aandoenlijke kleine ventje met dat vrolijke koppie, dat naast zijn moeder over het plein spankerde. ‘BORN TO BE FREE!’ stond er op de achterkant van zijn jasje, en zo is het maar net! Een dappere strijder in wording, daar doen we het allemaal voor mensen!!

  Door:
  “Helena”

  (voor www.ejbron.wordpress.com)!

  0 reacties :

  Een reactie posten