Regering probeert stiekem vaccinatiedwang in te voeren, maar Pieter Omtzigt heeft ze door

Datum:
 • woensdag 29 december 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 • Het kabinet gaat gewoon op de oude manier verder: geen nieuwe bestuurscultuur of transparantie.  Op 17 november schreef de Raad voor Rechtspraak een vernietigend rapport over het gebruik van coronatoegangsbewijzen op het werk en de inzet van de 2G-maatregel. Vlak voor kerst stuurde de regering het rapport naar de Tweede Kamer, hopend dat niemand het zou lezen. In de samenvatting die ze naar het parlement stuurden gingen ze echter nauwelijks in op deze heftige kritiek. Kamerlid Pieter Omtzigt stelt vragen, want het lijkt er sterk op dat de regering stiekem vaccinatiedwang wil in gaan voeren!

  In dit Twitterdraadje legt onafhankelijk Kamerlid Pieter Omtzigt uit wat er precies aan de hand is en waarom dit zo kwalijk is:

  Het lijkt er héél sterk op dat de regering de coronatoegangsbewijzen voor werk en de 2G-maatregel in wil gaan voeren, ondanks het feit dat er behoorlijke bezwaren door de Raad van Rechtspraak zijn geuit. Zo is er te weinig rekening gehouden met privacy bij deze voorstellen. Grondrechten zouden worden aangetast en er is onduidelijkheid over de noodzaak voor deze maatregelen, zo zegt de Raad voor Rechtspraak in het advies. En het gaat hier niet alleen om het negeren van die kritiek, maar ook om het doelbewust proberen te verzwijgen ervan.

  Pieter Omtzigt heeft (natuurlijk) een hele reeks Kamervragen gesteld, waardoor de aandacht er alsnog op gevestigd kan worden. Het is echter aan de Tweede Kamer om deze waanzin een halt toe te roepen. Als dit namelijk onopgemerkt was gebleven, dan ramde het kabinet deze maatregelen er zomaar even door!

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

  Dat had bijvoorbeeld kunnen betekenen (en kan nog steeds betekenen) dat werkgevers straks werknemers mogen ontslaan als ze geen coronatoegangsbewijs kunnen presenteren. En omdat men de 2G-maatregel ook wil gaan uitrollen, is een negatieve test dan niet meer genoeg voor een coronatoegangsbewijs. Allemaal zogenaamd onder de noemer ‘noodzakelijk voor de volksgezondheid’. Het is dus een walgelijke poging tot vaccinatiedwang die hier nu (hopelijk) door Pieter Omtzigt wordt tegengehouden! 

  DDS

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Ik heb in mijn lange leven veel smeerlappen meegemaakt, maar Rutte en Hugo de Jonge spannen de kroon. Ongelooflijk dat het domme volk deze smeerkezen keer op keer tolereert, ze zouden opgepakt moeten worden en het liefst in Marokko in een kerker gedonderd worden.

  Een reactie posten