Ontdekker van Omicron begrijpt de politiek niet: Variant zorgt voor natuurlijke immuniteit

Datum:
 • dinsdag 21 december 2021
 • in
 • Categorie: ,
 •  Ontdekker van Omicron geschokt over alarmisme in Europa
  Ontdekker van Omicron begrijpt de politiek niet: Variant zorgt voor natuurlijke immuniteit


  (Vertaling: E.J. Bron)

  Arts: Brengt u de mensen niet in paniek

  Al wekenlang wordt de nieuw ontdekte corona-variant Omicron er door de politiek en de mainstream media voor misbruikt om nog meer angst en paniek te verbreiden. De arts die deze variant heeft ontdekt, begrijpt de overreactie in Europa niet en waarschuwt dat deze ertoe zou kunnen leiden dat men de voordelen, die Omicron met zich mee zou brengen, zou kunnen missen. Ze maakt duidelijk dat de ziekte mild verloopt en dat een besmetting van de bevolking met Omicron tot natuurlijke immuniteit in de bevolking zou leiden. Dat zou een voordeel zijn als er weer nieuwe varianten optreden. Lockdowns zouden deze positieve ontwikkeling echter verhinderen.

  Ontdekker van Omicron geschokt over alarmisme in Europa

  De Zuid-Afrikaanse arts Dr. Angelique Coetzee (foto) meldde het eerste Omicon-geval en behandelde deze ook. In een artikel in het Britse dagblad “Daily Mail” was de arts verbaasd over de overdreven reactie op de variant in Europa. “Laat me duidelijk maken: Niets wat ik aan deze nieuwe variant gezien heb, rechtvaardigt de extreme maatregelen die de Britse regering als reactie daarop heeft genomen”, zegt Coetzee geschokt. (De Britse premier Boris Johnson ha de mensen ertoe opgeroepen om “zorgvuldig na te denken”, voordat ze aan kerstvieringen en maatschappelijke evenementen deelnemen.) “Ik was sprakeloos over de resonantie”, becommentarieert ze de politieke en mediale opgeklopte bezorgdheid en de haastig opgelegde reisverboden uit de zuidelijke landen van Afrika.

  Omicron: niemand hoeft naar het ziekenhuis

  “Niemand met de Omicron-variant hier in Zuid-Afrika werd voor opname naar het ziekenhuis gebracht, en men neemt aan dat niemand hier ernstig ziek van is geworden”, zegt Coetzee. Ze maakt duidelijk dat Omicron eerder als onschuldig te beschouwen is. “Mijn eerste Omicron-geval was een jonge man die in mijn praktijk kwam en eerst dacht dat hij te lang in de zon geweest zou zijn nadat hij buiten had gewerkt. De patiënten klagen over pijn in de spieren en de ledematen, hoofdpijn en vermoeidheid. En hun symptomen lijken niet erger te worden. Na ongeveer vijf dagen verdwijnen de klachten, en dat was het”, schetst ze het milde verloop van de ziekte.

  Vroege behandeling thuis

  De meeste patiënten zouden thuis met ontstekingsremmende middelen zoals Ibuprofen of lage doses Cortison behandeld worden. Anders dan het alarmisme in Europa zou in Zuid-Afrika niet worden overwogen om nieuwe restricties of lockdowns op te leggen. Men zou gewend geraakt zijn aan nieuwe varianten, verklaart de arts. “Toen onze wetenschappers de ontdekkingen van nog een variant bevestigden, blies niemand dit op. Veel mensen hebben het niet eens gemerkt.”

  Slechts 26% in Zuid-Afrika dubbel gevaccineerd

  Ze wijst e rook op dat in Zuid-Afrika maar relatief weinig mensen gentechnisch behandeld werden met de experimentele preparaten. Iets meer dan 31% heeft tot nu toe één vaccinatie gekregen, ongeveer 26% is tweemaal gevaccineerd. Dr. Coetzee verklaart “dat zelfs onbeschermde lichamen deze variant veel gemakkelijk afweren dan de Delta-variant.”

  Arts rekent niet op veel doden door Omicron

  Boris Johnson probeerde onlangs te betwisten dat Omicron “een mildere versie van het virus” is en verwees er naar dat minstens één persoon bewijsbaar aan Omicron is gestorven. Dr. Coetzee zegt daarover dat weliswaar zelfs één sterfgeval er eentje teveel zou zijn, “maar zullen er nog vele anderen komen? Onze ervaringen in Zuid-Afrika doen dat niet vermoeden.”

  Als Omicron daadwerkelijk zo dodelijk zou zijn, zou je verwachten dat de cijfers de hoogte in zouden zijn geschoten, zet ze uiteen, “maar dat is hier gewoon niet het geval”. Ze maakt eveneens duidelijk dat de hysterie in Europa schadelijk zou kunnen zijn voor de verdere ontwikkeling. Een harde lockdown zou namelijk de uitbreiding van Omicron in de bevolking verlangzamen en de mogelijkheid van de mensen afpakken om vitale antilichamen te ontwikkelen, die bij de bevolking tot een “groepsimmuniteit” leiden. Dit zou een voordeel zijn wanneer er nieuwe varianten mochten optreden.

  Kans op immuniteit niet verspelen door lockdowns

  “Dat kan voor ons allemaal alleen maar nuttig zijn – in tegenstelling tot restrictieve maatregelen, die de economie hard treffen en tot meer nood en armoede zullen leiden […]”. Haar advies aan Boris Johnson geldt ook voor de overige alarmisten-politici in Europa: “Blijft u rustig. Bekijk het van dag tot dag en breng de mensen niet in paniek, want dat zou alleen maar in chaos eindigen. […] In de strijd tegen Covid, zoals in het leven algemeen, is het belangrijk om een bepaalde slag uit te zoeken, en als we overreageren op Omicron, dan lopen we het gevaar om de voordelen van een variant te missen, die eerder een vriend als vijand zou kunnen zijn.”

  Bron:
  wochenblick.at

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten