Mona Keijzer: G2, impliciete vaccinatiedwang in strijd met mensenrechten

Datum:
 • donderdag 30 december 2021
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Wat er vanaf het begin gebeurd is, is mensen heel erg bang maken. Vooral constant de nadruk leggen op het feit dat mensen ziek worden en in het ziekenhuis en op de IC terechtkomen, zei voormalig staatssecretaris Mona Keijzer woensdagavond bij De Balie.


  30-12-2021


  “Elke dag de hoeveelheid besmettingen op de tv en de hoeveelheid mensen die op de IC terechtkomen, waardoor je het idee krijgt dat dit echt dramatisch is,” aldus Keijzer, die toevoegde dat het een ‘ongelooflijk klein percentage’ is.

  “Voor de meeste mensen – ik heb het zelf ook gehad – is het vrij ongevaarlijk,” benadrukte ze. “Maar doordat je mensen zo ongelooflijk bang gemaakt hebt, heb je een soort doodsangst bij mensen getriggerd.”

  Dit kan je niet menen

  Doordat daar zo de nadruk op is komen te liggen, zie je ook heel veel mensen zeggen: die lockdowns, dat is allemaal heel goed, aldus Keijzer.

  Die doodsangst in combinatie met de neiging van de meeste mensen om zich te conformeren aan wat de meerderheid vindt, leidt ertoe dat je mensen af en toe bijna ziet smeken om lockdowns, zei ze. “Dat ik echt denk: effe serieus, dit kan je niet menen.”

  Echt een no-go

  En we weten inmiddels hoe negatief lockdowns zijn voor allerlei groepen in de samenleving, benadrukte de oud-staatssecretaris.

  Ze zei verder dat G2, oftewel impliciete vaccinatiedwang, in strijd is met mensenrechten. “2G is voor mij echt een no-go.”  0 reacties :

  Een reactie posten