Finland zal in het Europees Parlement vaccinatiedwang in het afwijzen

Datum:
 • zondag 5 december 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 •  De theoretische modellen van Ursula von der Leyen dreigen uiteen te spatten  Finland zal in het Europees Parlement vaccinatiedwang in het afwijzen

  (Vertaling: E.J. Bron)

  De theoretische modellen van Ursula von der Leyen dreigen uiteen te spatten

  De voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, wil de mensen in de EU gedwongen aan de naald brengen. Haar plan echter dreigt te mislukken: Finland zal de algemene vaccinatiedwang weigeren. Zo´n vaccinatiedwang zou de grondwettige rechten van de burgers schenden, aldus de motivering.

  Het plan van de voorzitster van de Europese Comissie, Ursula von der Leyen, om een algemene corona vaccinatiedwang op te leggen, zal aan het verzet van Finland mislukken. Dat schrijft de Zweedstalige krant “Huvudstadsbladet” met betrekking tot de stellingname van de Finse minister van Sociale Zaken en Gezondheid, Markus Lohi.

  Die zei tegen de krant over het algemeen heel sceptisch tegenover dwang te staan en zou denken “dat we ook op een andere manier een voldoende vaccinatiebescherming kunnen bereiken.” Een vaccinatieplicht, aldus Lohi, zou vermoedelijk de grondwettige rechten van de burgers schenden.

  Lohi wijst er eveneens op dat een vaccinatieplicht de maatschappelijke spanningen tussen vaccinatie-tegenstanders en anderen verder zou verscherpen. Bovendien kon niet worden voldaan aan het doel. Want, aldus Lohi ook volledig gevaccineerden kunnen besmet raken en anderen aansteken.

  Johanna Ojala-Niemelä, de Finse voorzitster van de commissie voor constitutionele vragen, is het met Lohi eens: een algemene vaccinatieplicht zou “in Finland niet zonder meer toegestaan moeten worden”.

  Een desbetreffende peiling in de krant ondersteunt het standpunt van de Finse politicus. 53% van de deelnemers sprak zich uit tegen een algemene vaccinatieplicht en is van mening dat de beslissing over een vaccinatie uitsluitend op vrijwilligheid gebaseerd zou moeten zijn.

  De nieuwe linkse-liberale-Groene Duitse regering onder de voormalige jonge socialistische marxist Olaf Scholz wil in Duitsland een algemene vaccinatieplicht invoeren. Mochten de theoretische modellen van von der Leyen aan het verzet van Finland mislukken, dan zou een vaccinatieplicht in Duitsland een schending van geldend EU-recht zijn. Zo´n toestand zou dan waarschijnlijk de rechters van het Federaal Constitutioneel Gerechtshof en advocaten intensief kunnen bezighouden.

  Bron:
  freiewelt.net

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  1 reacties :

  Anoniem zei

  "Zo´n vaccinatiedwang zou de grondwettige rechten van de burgers schenden, aldus de motivering."
  De grondwettelijke rechten gelden ook voor de mensen van de andere lidstaten zoals bijv. Oostenrijk waar de grondrechten van de burgers bij het oud vuil staan. Duitsland volgt en dan volgt Nederland automatisch.

  Een reactie posten