Dierenvervoer en -opvang definitief ondergebracht bij Dierenbescherming

Datum:
 • donderdag 30 december 2021
 • in
 • Categorie:

 • HOLLANDS KROON - De Dierenbescherming regelt de opvang van honden, katten, konijnen, knaagdieren en andere diersoorten in Hollands Kroon.


     Dierenvervoer en -opvang definitief ondergebracht bij Dierenbescherming

  De gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo, Heerhugowaard, Hollands Kroon, Langedijk en Schagen hebben na een aanbestedingsprocedure samen besloten het vervoeren en opvangen van dieren te gunnen aan de Dierenbescherming.

  Ziet u een huisdier of een in het wild levend dier dat hulp nodig heeft omdat het gewond is of op straat zwerft? Neem dan voor meldingen in het zuidelijke deel van Hollands Kroon contact op met de meldkamer van Dierenambulance Noord-Kennemerland via 088 - 811 3750. Dit nummer is 24 uur, 7 dagen in de week bereikbaar. Een medewerker bepaalt via een telefonische gesprek of het dier opgehaald wordt.

  Voor meldingen uit het noordelijk deel van Hollands Kroon neemt u nog steeds contact op met Dierenambulance Den Helder via telefoonnummer 06- 2377 3426.

  Uw dier kwijt, wie ga je bellen?

  Bent u uw huisdier kwijt? Laat zoveel mogelijk mensen weten dat uw dier zoek is, dit vergroot de kans op hereniging. Meld de vermissing bij Stichting Amivedi. Deze organisatie zet zich in om vermiste en gevonden dieren te herenigen met hun eigenaar.

  Opvang van dieren

  De Dierenbescherming regelt de opvang van honden, katten, konijnen, knaagdieren en andere diersoorten in Hollands Kroon. Het gaat om zwerfdieren dieren die zijn afgestaan.De opvang van honden en katten is ondergebracht bij Dierentehuis Alkmaar/ Westerweg 70/ Purmerend.

  De opvang van konijnen en knaagdieren bij het Knaagdierencentrum / Heerenduinweg 8 / IJmuiden.

  Andere diersoorten worden of (tijdelijk) opgevangen bij Dierentehuis Alkmaar, of ondergebracht bij gespecialiseerde dierenopvangcentra. In deze opvangcentra krijgen de dieren de nodige (medische) zorg.

  Als de eigenaar van een binnengebracht zwerfdier zich binnen twee weken niet meldt, wordt de Dierenbescherming eigenaar van het dier. Zij gaan dan op zoek naar een nieuw baasje. Voor het noordelijk deel van Hollands Kroon blijft Dierentehuis ’t Schuthok / Rijksweg 4/ Den Helder tot en met 31.12.2022 de opvanglocatie voor zwerfdieren.

  Vrijwilligers voor de dierenambulance gezocht

  De dierenambulances kunnen hun goede werk alleen blijven doen met de inzet van vrijwilligers. Extra vrijwilligers zijn altijd welkom om zich bij de dierenambulance aan te melden, zeker nu de Dierenambulance Noord-Kennemerland een vergroting heeft van haar werkgebied. Vrijwilligers helpen dieren in nood, stabiliseren hen en helpen met het vervoeren van gewonde/gevonden (huis-)dieren. De werkzaamheden zijn enorm divers. Denk aan het bevrijden van dieren uit benarde situaties, hen naar een opvanglocatie brengen, zwerfdieren op chip controleren en gevonden dieren terugbrengen naar hun eigenaar. Spreekt dit u aan? Bezoek dan de website van de dierenambulance.


  0 reacties :

  Een reactie posten