Belgische rechtbank: COVID-vaccinpaspoorten zijn onwettig december 2, 20218010 6

Datum:
 • vrijdag 3 december 2021
 • in
 • Categorie: , , ,

 • Een Belgische rechtbank heeft dinsdag het COVID-vaccinpaspoort illegaal verklaard en gedreigd een boete op te leggen aan een gewest dat het vaccin heeft ingevoerd, bericht Humansarefree.com.
  De rechtbank van eerste aanleg in Namen oordeelde dat het Waalse Gewest binnen een week de “kennelijke onwettigheid” van zijn Covid Safe Ticket (CST)-beleid moet herstellen of een boete van 5.000 euro moet betalen voor elke dag vertraging, kondigt de Belgische vrijheidsstrijdersgroep Notre Bon Droit (NBD) aan. Wallonië, dat het grootste deel van Zuid-België omvat, heeft een bevolking van ongeveer 3,5 miljoen inwoners.

  De rechtbank wees op verschillende juridische problemen met het Waalse vaccinpaspoort-decreet van 21 oktober, waaronder een “duidelijke tegenstrijdigheid” met de Europese wetgeving en het recht op bescherming van persoonsgegevens. In de uitspraak van dinsdag wordt ook gezegd dat het decreet het evenredigheidsbeginsel kan schenden en wordt kritiek geuit op het opleggen van discriminatie “zonder objectieve en wetenschappelijke rechtvaardiging”, aldus de NBD, die de regel heeft aangevochten.

  De Waalse regering is tegen de beslissing in beroep gegaan en heeft in een verklaring gezegd dat zij niet van plan is het CST op te schorten ondanks de uitspraak van de rechtbank in Namen.

  “Deze beslissing annuleert het Waalse decreet niet,” zei de regering. “Het Covid Safe Ticket blijft dus van toepassing in Wallonië.” De regel blijft van kracht tijdens de beroepsprocedure, aldus The Bulletin.

  Notre Bon Droit heeft een gelijkaardig beroep ingesteld tegen een ander CST-beleid in Brussel, dat op 8 december zal worden behandeld.

  Het Belgische Covid Safe Ticket-initiatief is op 1 november in het hele land van start gegaan en vereist dat mensen een bewijs voorleggen dat ze “volledig gevaccineerd” zijn, onlangs negatief zijn getest op COVID-19, of de afgelopen zes maanden daarvan hersteld zijn, om toegang te krijgen tot verschillende gelegenheden, waaronder restaurants en sportscholen. De pas geldt ook voor evenementen met meer dan 50 personen.

  Boetes voor overtredingen kunnen oplopen tot 500 euro voor klanten en 2.500 euro voor organisatoren.

  NBD merkt op dat “verschillende deskundigen de laatste tijd sceptisch zijn over de wenselijkheid van het Covid Safe Ticket, met name gezien het onvermogen van dit laatste om infecties te beteugelen, waarvan de autoriteiten zich bewust lijken te zijn, aangezien zij onlangs hebben toegegeven dat het CST en vaccinatie niet kunnen leiden tot het afzien van beschermende maatregelen”.

  Sommige deskundigen hebben de maatregel er zelfs van beschuldigd te hebben bijgedragen tot een toename van het aantal gevallen. “Het CST heeft niet gedaan wat ervan verwacht werd”, vertelde microbioloog Emmanuel André maandag aan De Morgen. “Het heeft niet zozeer de vaccinatiegraad verhoogd, maar het heeft wel geleid tot meer contacten, en dus indirect tot meer besmettingen – die twee zijn met elkaar verbonden.”

  Hoewel meer dan driekwart van de bevolking “volledig gevaccineerd” is, heeft België de afgelopen weken een recordaantal virusuitbraken gemeld. De ergste stijging heeft zich voorgedaan in Vlaanderen, de meest gevaccineerde regio van het land, meldt de The Brussels Times.

  Ondanks het kennelijke falen van zijn restrictieve volksgezondheidsbeleid heeft België vorige maand de repressieve COVID-19 maatregelen aangescherpt door alle gezondheidswerkers de vaccinatie verplicht te stellen en thuiswerken verplicht te stellen voor vier dagen per week tot 19 december en voor drie dagen per week daarna.

  De nieuwste COVID-maatregel van België weerspiegelt een golf van soortgelijke maatregelen in heel Europa en heeft tot massale demonstraties geleid.


  Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

  COVID-19 VACCIN DOSSIER   Volg Frontnieuws op Telegram

  0 reacties :

  Een reactie posten