Zweedse artsen roepen op tot vaccinstop na onthulling onderzoeksfraude

Datum:
 • zondag 7 november 2021
 • in
 • Categorie: , , , , ,
 • Na de onthulling van onderzoeksfraude bij een onderaannemer van Pfizer roepen 16 artsen en wetenschappers nu op tot stopzetting van de Covid-19 vaccinatie in Zweden, bericht Friatider.se.


  7-11-2021

  Op 2 november onthulde het British Medical Journal (BMJ) dat een onderaannemer van Pfizer waarschijnlijk op grote schaal fraude heeft gepleegd met het onderzoek tijdens de fase III-studie van het Covid-vaccin van Pfizer in het najaar van 2020.

  De onthulling, die nauwelijks media-aandacht heeft gekregen, is gebaseerd op informatie die is verstrekt door klokkenluidster Brook Jackson, in september 2020, de regionale directeur in Texas van de onderzoeksorganisatie Ventavia Research Group, die meewerkte aan de proeven met vaccins van Pfizer.

  Uit de getuigenis van Jackson blijkt dat het bedrijf gegevens heeft vervalst, deelnemers heeft ontblind, onvoldoende opgeleide vaccinatoren in dienst heeft genomen en traag is geweest met de follow-up van bijwerkingen die in het fase III-onderzoek zijn gemeld. Het personeel van de kwaliteitscontrole werd overweldigd door het aantal problemen dat zij ontdekten.

  Na Ventavia herhaaldelijk op de tekortkomingen te hebben gewezen, stuurde Brook Jackson op 25 september 2020 een e-mail met een klacht naar de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Ventavia ontsloeg haar later die dag. Om haar kritiek te onderbouwen, verstrekte Jackson BMJ tientallen interne bedrijfsdocumenten, foto’s, geluidsopnamen en e-mails. BMJ staaft haar getuigenis met verklaringen van vele voormalige werknemers van Ventavia.

  Het artikel in het British Medical Journal onthult ook dat de FDA nooit een audit heeft uitgevoerd bij het bedrijf waar mevrouw Jackson werkte. In het artikel wordt beschreven dat de FDA te weinig middelen heeft om klinische proeven te beoordelen. Van 2000 tot 2005 werd slechts ongeveer 1% van alle studies geëvalueerd, en sindsdien is het aantal evaluaties gedaald. In augustus 2021 publiceerde de FDA een overzicht van het aantal beoordelingen van de Covid-vaccin studies van Pfizer. In totaal waren 9 van 153 onderzoekslocaties onderzocht, wat neerkomt op 6 procent van de onderzoekslocaties.

  De 16 artsen en wetenschappers in Zweden die de nieuwe petitie hebben ondertekend, schrijven dat zij “hetgeen het BMJ heeft gemeld als uiterst ernstig beschouwen”.

  “Het ondermijnt het vertrouwen in Pfizer, dat verantwoordelijk is voor het testen van het vaccin, en in de veiligheid van het vaccin dat momenteel in Zweden wordt gebruikt, honderdduizenden van hen zijn kinderen,” schrijven de artsen.

  Voorts merken zij op dat de omvang van het aantal gemelde bijwerkingen van het Covid-vaccin ook “gigantisch” is: zo zijn er in de tien maanden van vaccinatie in Zweden 83.744 bijwerkingen gemeld, wat meer dan 10 keer meer is dan alle per jaar gemelde bijwerkingen in de voorgaande jaren voor alle geneesmiddelen en vaccins, in totaal ongeveer 25.000 stoffen.

  “Zo’n 20 studies hebben aangetoond dat de werkzaamheid van het vaccin zeer gering is. Uit een van deze studies, een Zweedse, bleek dat het vaccin gedurende ongeveer twee maanden een goed effect had, dat het vaccin van AstraZeneca na vier maanden geen effect had tegen de Deltavariant en dat hetzelfde gold voor het vaccin van Pfizer na zeven maanden,” schrijven de artsen.

  Ze gaan verder:

  “Het sterke vermoeden dat delen van de klinische proef voor het vaccin van Pfizer niet op een wetenschappelijk aanvaardbare wijze zijn uitgevoerd en waarbij de studieresultaten niet als betrouwbaar kunnen worden beschouwd, gekoppeld aan de grote hoeveelheid gemelde vermoedelijke bijwerkingen na vaccinatie, vele van ernstige aard, baart ons als artsen, wetenschappers en immunologen grote zorgen. Niet in de laatste plaats voor kinderen die met Covid-19 een uiterst laag risico lopen op ernstige ziekte, maar wel op ernstige bijwerkingen. Het feit dat de werkzaamheid van het vaccin al na enkele maanden aanzienlijk is afgenomen en zwak is tegen de Deltavariant van het virus, draagt bij tot onze conclusie dat de Covid-19 vaccinatie in Zweden moet worden opgeschort totdat de risico/baten-berekeningen voor alle leeftijdsgroepen zijn gemaakt. Ons standpunt wordt ingenomen in het licht van de onthulling in het BMJ en wat we nu weten over de risico’s voor de patiënt.”

  Het beroep is door deze mensen ondertekend:

  Nils Littorin, MD; phd in klinische microbiologie
  Magnus Burling, specialist in algemene geneeskunde,
  Sture Blomberg, specialist in anesthesie en intensive care; universitair hoofddocent
  Ragnar Hultborn, specialist in oncologie; emeritus hoogleraar
  Lilian Weiss, specialist algemene chirurgie; universitair hoofddocent
  Ann-Cathrin Engwall, immunoloog en viroloog; doctoraat in moleculaire celbiologie met een Immunologische focus
  Sebastian Rushworth, stagiair
  Maria Papadopoulou, oogarts
  Carina Ljungfelt, specialist in algemene geneeskunde
  Christina Malm, specialist in algemene geneeskunde,
  Bo Jonsson, specialist in algemene Psychiatrie; md
  Anette Stahel, msc in biomedicijn,
  Nina Yderberg, specialist in kinder- en jeugdpsychiatrie
  Dinu Dusceac, specialist in cardiologie; phd
  Margareta Andersson, specialist in algemene geneeskunde
  Hanna Åsberg, specialist in algemene geneeskunde


  Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

  COVID-19 VACCIN DOSSIER   Volg Frontnieuws op Telegram

  2 reacties :

  Anoniem zei

  Zo langzamerhand begint het er ook in Nederland op te lijken dat gevaccineerde mensen bevattelijker zijn voor Corona dan ongevaccineerde mensen met alle gevolgen van dien. Dit alles wordt natuurlijk dag in dag uit ontkend door de criminelen die in Nederland het hoogste woord voeren, maar de waarheid kan niet altijd verborgen houden, alleen moeten er veel en veel meer gevaccineerde mensen sterven voordat de ingeslapen massa wakker wordt.

  Verontruste zei

  Het komt op gang, maar wel verrekte traag.
  Een rapport wat de volgzaamheid ademt, een poging om iets te doen zonder afkeuring uit te spreken.

  Een reactie posten