Vrijheid in Florida: Vaccinatieplicht nu wettelijk verboden

Datum:
 • vrijdag 19 november 2021
 • in
 • Categorie: , , , ,
 •  Tegen de dictatuur  19-11-2021


  Vrijheid in Florida: Vaccinatieplicht nu wettelijk verboden


  (Door: Peter F. Mayer – Vertaling: E.J. Bron)

  Tegen de dictatuur

  Ook in de VS woedt een hevige strijd om vaccinatiedwang, mondkapjesplicht, lockdowns en andere maatregelen die de grondrechten van de mensen enorm beperken, maar in het gunstigste geval van twijfelachtig nut zijn. Beide kamers van het parlement van Florida hebben nu een wet aangenomen die ook de vaccinatieplicht verbiedt. Florida zet net zoals de meerderheid van de Amerikaanse staten in op verstand en de handhaving van vrijheids- en grondrechten.

  Het door de Republikeinen gedomineerde parlement van Florida nam woensdag een serie wetsontwerpen, die de mogelijkheden van de regering beperken om vaccin- en mondkapjesvoorschriften door te drukken. Gouverneur Ron DeSantis (foto) had een speciale zitting bijeengeroepen om deze wetgeving mogelijk te maken. De wetten worden nu aan de gouverneur voorgelegd om te ondertekenen.

  “Wij hebben de meest verstandige en beste wetgeving in Amerika aangenomen om het onwettige vaccin-mandaat van de Biden-regering te bestrijden”, zei de woordvoerder van de Senaat, Chris Sprowls, in een verklaring na het aannemen van de agenda. “Het resultaat van het werk van deze week is eenvoudig: Niemand, die onderworpen is aan de wet van Florida, wordt gedwongen zich te laten vaccineren als hij dat niet wil.”

  Rechten beschermen recht op zelfbeschikking

  De vier door het Huis van Afgevaardigden en de Senaat van Florida aangenomen wetsontwerpen verbieden Covid-19-vaccinaties voor werknemers van autoriteiten en openbare onderwijsinstellingen evenals voor privéondernemingen. Ze verbieden de mondkapjesplicht op openbare scholen en beschermen niet gevaccineerde werknemers tegen het verlies van hun arbeidsplaats op grond van federale voorschriften. Bovendien wordt de bevoegdheid van het hoofd van de Militaire Geneeskundige Dienst om opdracht te geven tot vaccinaties opgeheven.

  De wetten worden als directe reactie op Biden´s eis ingevoerd dat overheidswerknemers, werknemers van privéondernemingen met minstens 100 werknemers en medisch geschoold personeel in Medicare- en Medicaid-instellingen volledig gevaccineerd moeten worden.

  Arbeidsplaatsen van de burgers veiligstellen

  DeSantis twitterde een foto, waarop hij wordt omringd door ongevaccineerd medisch geschoold personeel, en zegt: “Ik verheug me erop wetten te ondertekenen die uw arbeidsplaatsen en de arbeidsplaatsen van alle inwoners van Florida zullen beschermen, die op grond van logge mandaten onterecht ontslagen moeten worden!”

  Het aannemen van de wetsontwerpen volgt op de beslissing van een hof van appel, dat vrijdag de opschorting van Biden´s vaccinatie-of-testmandaat voor privéondernemingen had verlengd. Florida behoort tot de door de Republikeinen gecontroleerde Amerikaanse staten, die zich verzet hebben tegen de door de Democratische president ingevoerde Covid-19-maatregelen door de regering vanwege haar mandaat voor federale opdrachtnemers aanklaagde, waar bij andere Republikeinse staten zich aansloten, die haar wegens haar vaccinatie- of testmandaat voor privéondernemingen aanklaagden.

  Florida staat voor vrijheid”

  “Vandaag zenden we een heldere boodschap uit dat Florida voor vrijheid staat”, zei de voorzitter van de Senaat Wilton Simpson. “We zullen niet toestaan dat de Biden-regering de mensen, die hun leven op het spel gezet hebben om onze economie draaiende te houden, terwijl alle anderen veilig thuis zaten, tot politiek pionnen heeft gemaakt, en we zullen nooit de verantwoordelijkheid voor de kinderopvoeding aan het schoolsysteem of aan de bureaucraten van de federale regering afstaan.”

  Bron:
  wochenblick.at
  Door: Peter F. Mayer

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten