Streep door coronapas in Baskenland: ‘Spaanse rechtsstaat ontpopt zich als schoolvoorbeeld voor wereld’

Datum:
 • dinsdag 23 november 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 • De hoogste rechter in de Spaanse deelstaat Baskenland heeft een streep gezet door de invoering van de coronapas.


  22-11-2021


  De lokale autoriteiten willen de pas invoeren voor onder andere restaurants en cafés, maar volgens het hof is de coronapas niet nodig nu Baskenland een vaccinatiegraad van zo’n 90 procent heeft.

  Het hof vindt bovendien dat de pas een te grote inbreuk maakt op de privacy. Zeven Spaanse deelstaten onderzoeken de invoering van de QR-code voor het uitgaansleven. Het is niet de eerste keer dat de rechter in Baskenland coronaplannen van de lokale autoriteiten in de prullenbak gooit, weet verslaggever Rop Zoutberg.

  Nederlandse rechtsstaat zinkt dieper en dieper

  “Ondertussen ontpopt de Spaanse rechtsstaat zich als schoolvoorbeeld voor de wereld,” reageert jurist Ghislen Nysten. “Hoop is dus dichterbij dan je zou denken. Viva España!”

  Daar zijn al meerdere goede uitspraken geweest in meerdere regio’s, denk ook aan de onrechtmatig verklaarde lockdowns, zegt hij.

  “Tegelijkertijd zinkt de Nederlandse rechtsstaat dieper en dieper,” constateert Nysten. “Wat een blamage.”


  4.8

  1 reacties :

  Anoniem zei

  De grondwet zal op dat gebied niet veel verschillen m et die van ons. Hoe kan het dat een rechter in Baskenland wel de grondwet navolgt en de rechters in Nederland schijt aan de grondwet hebben?

  Een reactie posten