Plug: ’Een klokkenluider moet de gevangenis in’

Datum:
 • vrijdag 26 november 2021
 • in
 • Categorie: ,
 • DEN HAAG  Katwijker overdenkt beroep tegen straf voor bodybag-’grap’


  26-11-2021 Annalaura Molducci 


  Eind volgende week is bekend of Katwijker Huig Plug in beroep gaat tegen het contactverbod en de celstraf die hij van de rechter heeft gekregen voor het bedreigen van premier Mark Rutte en Hugo de Jonge. Dat zegt zijn advocaat Hein Hoogendoorn die verwacht dat hij dan op bezoek is geweest in de gevangenis in Almelo. 

  Plug is woensdag veroordeeld tot een celstraf van tien weken waarvan vier weken voorwaardelijk. Hoogendoorn vermoedt dat Plug wellicht beroep wil instellen tegen het contactverbod met Rutte en De Jonge, want als het beroep dient, komt Plug al bijna vrij. De Katwijker moet twee jaar lang vijftig meter afstand houden van de twee bewindslieden, maar mag nog wel protesteren in Den Haag. 

  Plug hoopte op vrijlating omdat hij hoopt te voorkomen dat zijn bijna afbetaalde woning in Katwijk wordt geveild. Dat dreigt te gebeuren omdat Plug zich in een andere rechtszaak niet hield aan het vonnis en nu een kwart miljoen aan boetes heeft openstaan. Hij verwijderde geen lasterlijke verklaringen tegen een Leidse raadsheer en haar partner en hij moest een rectificatie op zijn Twitteraccount plaatsen en vastzetten voor een maand. 


  De boetes worden dan betaald uit de opbrengst van zijn huis. Hoogendoorn zegt dat Plug alleen maar ’een online grapje’ heeft gedeeld door de foto van Rutte en De Jonge in een bodybag te plaatsen op zijn Twitteraccount met de tekst ’geen #persconferentie?’ 

  ,,De foto circuleerde een jaar geleden al op internet en is gedeeld door accounts met veel meer volgers’’, zegt zijn advocaat. ,,Toen is er niets mee gedaan. Deze hele gang van zaken maakt de scepsis tegen overheid alleen maar groter terwijl er niets aan de hand is. Huig Plug moet vrijkomen. Beide aangevers hebben de coördinatoren van de beveiliging gemachtigd om aangifte te doen. Vanuit de politiek is om aangifte gevraagd. Ze hebben zich ermee bemoeid, terwijl er een scheiding van machten is. De premier voelt zich ongemakkelijk en hup, Plug wordt vier uur later aangehouden.” 


  Volgens Hoogendoorn kreeg voetballer Brian Roy die nog veel ergere bedreigingen aan Rutte deed, een werkstraf van 80 uur. Degene die Sinterklaas wilde vermoorden, kreeg geen straf, terwijl de Goedheiligman toen met een kogelwerend vest aan wal kwam. 

  Scherp

  Plug eet al 12 dagen niet meer maar ’is scherp’. Hij zei: ,,Ik ben de klokkenluider van justitie. De hoogste bazen zijn rechtstreeks bij mijn dossier betrokken, ook hun inspectiediensten. De gang van zaken in het Scheveningse gevangenisziekenhuis is schandalig. Tegen alle media die hier zitten, zeg ik: interview me alsjeblieft. Ze hebben gefraudeerd bij het enige gevangenisziekenhuis in Nederland. Daarom ben ik de hele tijd in Den Haag.” Toen hij zijn straf hoorde: ,,De waarheid wordt vermoord. Een klokkenluider moet de gevangenis in.”

  0 reacties :

  Een reactie posten