Er liggen nu méér 80-plussers met corona in het ziekenhuis dan vóór de start van de vaccinatiecampagne

Datum:
 • woensdag 24 november 2021
 • in
 • Categorie: ,
 • Uit een tabel van dataspecialist Yorick Bleijenberg blijkt dat er nu méér tachtigers met corona in het ziekenhuis liggen dan vóór de start van de vaccinatiecampagne. De tabel is gebaseerd op data van Stichting NICE. PVV-Kamerlid Fleur Agema heeft Kamervragen gesteld.


  24-11-2021


  Ze vraagt aan zorgminister Hugo de Jonge wat zijn reactie is op de tabel. “Hoe duidt de minister het gegeven dat er op dit moment meer tachtigers met corona in het ziekenhuis liggen dan vóór de vaccinatiecampagne? Komt dat doordat de vaccins meer uitgewerkt zijn dan u ons heeft doen laten geloven?” vraagt Agema.

  Het Kamerlid wil ook van de minister weten welk percentage van deze in het ziekenhuis opgenomen tachtigers volledig gevaccineerd is.

  Aantal besmette verpleeghuizen net zo hoog

  Er is meer aan de hand. Emeritus hoogleraar Wouter Keller laat weten dat het totaal aantal besmette verpleeghuizen nu net zo hoog is als vóór de vaccinaties, terwijl 90 procent van de bewoners gevaccineerd is. “Wat doen die vaccins het toch goed, hè?” aldus Keller.

  Verenigde Staten: meer ‘coronadoden’ dan vorig jaar

  En in de Verenigde Staten zijn dit jaar al meer ‘coronadoden’ geregistreerd dan vorig jaar, het coronajaar. Officieel zijn er in 2020 naar schatting 377.883 mensen overleden met corona in de VS. Het aantal ligt nu rond 770.000. Dat betekent dat er dit jaar al 15.000 meer mensen met corona zijn gestorven dan vorig jaar, en het jaar is nog niet eens voorbij, schrijft Zero Hedge.

  Dat terwijl inmiddels zo’n 60 procent van de Amerikanen een ‘levensreddende’ prik heeft gehad.

  0 reacties :

  Een reactie posten